Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Upisne kvote i zapošljavanje

Datum objave: 28. rujna 2016.

Međimurska županija, kao osnivač škola, aktivno sudjeluje u usklađivanju upisnih kvota u srednje škole, osobito za deficitarna zanimanja za koja u suradnji s Obrtničkom komorom Međimurja već dugi niz godina stipendira učenike. Veliku ulogu u tome imaju i gospodarstvenici koji svojim angažmanom mogu privući mlade, a zauzvrat dobiti obrazovani kadar iskoristiv odmah po završetku školovanja.
Financijska motivacija iznimno važan element u promociji deficitarnih zanimanja i ostanka mladih u našoj županiji, te da je potrebno učenicima jasnije predstaviti mogućnosti zapošljavanja na konkretna radna mjesta te koje benefite određeno zanimanje nosi.
Obrazovni sustav u Međimurskoj županiji vrlo je dobro organiziran, ali se ovakvom interakcijom problemi, ako postoje, smanjuju ili svode na minimum. Uvijek težimo prema boljem, a međusobnom suradnjom i konkretnim potezima to možemo postići uz redovitu komunikaciju s resornim ministarstvom gdje je dosada uvijek bilo sluha za unapređenje školstva i poticanje zapošljavanja. Upravo je rješavanje problema manjka određenog profila radne snage koju traži tržište rada smjernica za usklađivanje upisnih kvota, konkretno, u Tehničkoj školi Čakovec u kojoj nema slobodnih mjesta otvaraju se odjeljenja sa profilom zanimanja koji su potrebni na tržištu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content