Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hitna je Međimurju bitna!

Datum objave: 27. rujna 2016.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije navodi mišljenje stručnih i upravnih tijela svog Zavoda o Nacrtu Mreže hitne medicine, a u sklopu provedenog savjetovanja Ministarstva – eSavjetovanje.
Ujedno Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije izražava i neizmjernu zahvalnost svim stanovnicima Međimurja i šire, koji su, shvaćajući opravdanost argumentiranih činjenica i realnosti naše svakodnevice, s preko 15.000 potpisa (588.000 na nacionalnoj razini), a tijekom 15-ak dana spontane potpore „Hitna je Čakovcu i Međimurju bitna“, dodatno jasno potvrdili pouzdanost argumenata koje daje Zavod kao i potreba u ovom kraju – našem Međimurju.
I sukladno tome potpuno je opravdano u jeku širenja Mreže hitne medicine u Republici Hrvatskoj proširiti hitnu medicinsku pomoć u Međimurju sa dodatnim timovima hitne medicine, ne narušavajući integritet Sjedišta Čakovec.
Mišljenje je da nije dobro ukidanje i narušavanje dobro organiziranog sustava hitne medicine, koji je u kratkom vremenu zadovoljio ciljeve prethodne reforme, obavlja nad-standard prijevoza STEMI infarkta u KB Dubrava u Zagreb, prevozi životno ugrožene pacijente za potrebe Županijske bolnice, postiže zavidne rezultate uspješnih reanimacija i obavlja sve druge zadatke koje organizacija suvremene hitne medicine postavlja pred isti. U skladu sa svime navedenim dobilo se pozitivno mišljenje mjerodavnih institucija te će Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dalje obavljati sve poslove i intervencije kao i do sada.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content