Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

27. rujna - Svjetski dan turizma

Datum objave: 27. rujna 2016.

Svjetska turistička organizacija (World Tourism Organization – WTO) je na svojoj trećoj sjednici održanoj u Torremolinosu, Španjolska, 1979. godine odlučila pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma.
Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, priredbi i događanja. Navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. godine usvojen Statut Organizacije.
Određivanje obilježavanja Svjetskog dana turizma prigodno je i zbog činjenice što se radi o kraju glavne (ljetne) sezone na sjevernoj hemisferi i o početku glavne sezone na južnoj hemisferi.
Ove godine TZ Međimurske županije, u suradnji sa TZG Čakovec, TZG Prelog, TZG Mursko Središće, TZO Sveti Martin na Muri, TZO Štrigova i TZO Nedelišće, će u utorak 27.09.2016. u razdoblju od 10.00-13.00 sati obilježiti Svjetski dan turizma u Čakovcu predstavljanjem ponude pojedine turističke zajednice.
Ove će godine Svjetski dan turizma biti obilježen temom “Milijarda turista, milijarda prilika“.
Pozivamo sve da nam se pridruže obilježavanju tog dana te da nas posjete u ulici Kralja Tomislava u Čakovcu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content