Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zaklada zahvaljuje svim sudionicima akcije "Radio Gorice za Katružu"

Datum objave: 26. rujna 2016.

Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“  već tradicionalno i ove godine organizirali su akciju „Radio gorice za Katružu“. Akcija je organizira s ciljem prikupljanja grožđa, mošta i novca, a  prikupljena sredstva će  se koristiti za kupnju lijekova, plaćanje operacija i drugih pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije.
Akcija je provedene u subotu 24. rujna 2016. godine.
Kao i svake godine humanitarna akcija predvođena aktivistima Radia 1 i Međimurske zaklade solidarnosti  „Katruža“ krenula je putem brežnog dijela Međimurja u posjet  vinogradarima, a započela je  u Stanetincu kod obitelji  Čavničar, naših dragih domaćina koji su nas   počastili  svojim domaćim likerima, vinom , pečenim jegerom i kolačima.
U akciji je  prikupljeno  1.065   kg  grožđa i mošta ,  1.710,00 kuna i 25 EUR-a. Donacije je grožđu, moštu i novcu darovali su:  Miroslav Cikač iz  Dunjkovca,  beraći kod obitelji Cikač, Toplek Dragutin iz Pušćina,  obitelj Šipek iz Nedelišća,  Antun i Đurđica Horvat iz Svetog Urbana,  Mira i Vesna Antonič iz Ormoža, obitelj Škrobar iz Stanetinca,  Dominik Posavec iz Gornjeg Hrašćana,  Franjo Flinčec iz Prhovca, Stanislav Flinčec iz Prhovca, Marijan Pergar iz Macinca, Franjo i Marija Škvorc iz Macinca, Nevenka i Franjo Bratković iz Macinca,  Slavica i Rudi Bogdan iz Svetog Urbana,  Katarina Magdalenić iz  Črečana, Branko Kerman iz Gornjeg Mihaljevca, Dušan Preiner iz Svetog Urbana, Drago Grašić iz Strahoninca, Goran Jambrović iz Prhovca,  Sandra Posedi iz Trnovca, Valerija Goricaj iz Nedelišća, Ivan Krištofić iz Macinca, Darko Posavec iz Črečana, Stevo Leček iz Nedelišća,  Marijan Komar iz Badličana, Mijo i Smiljana Špiranec iz Nedelišća,  Željko i Brigita Dobranić iz Svetog Urbana, obitelj Sirc iz Male Subotice, Habiba Legac iz Bregane, Franjo Kocijan iz Šenkovca, obitelj Čavničar iz Stanetinca, Karol Germek iz Macinca,  Gordana Molnar iz Nedelišća, Zlatko Leček iz Pretetinca, muzičari Skandal benda
Za dobar štimung, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se „Skandal bend“, Đura z Međimurja i  Josip Sanjković-Mitrica .
Akciji se pridružio upravitelj Zaklade,  župan Matija Posavec.
Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozač  Željko Sršan – Campi  i ostali sudionici akcije: Dario Langus, Darko Kolarić,  Zlatko Korbelj,  Đurđa Varga, Antonija Kocijan, Danica Holcinger, Vanja Ovčar,   Dejan Panić i Mirela.
Sponzori akcija bili su: Jamnica  d.d. Zagreb,    Printex Čakovec,  Astrea Sport  d.o.o.  Ivanovec,   Tekstil promet Mačkovec,  Tesarski obrt Martinjak i  Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec  .
Grožđe je otkupio  vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore koji je učesnike akcije okrijepio  svojim izvrsnim vinima.
Završetak akcije tradicionalno je bio kod  dragog prijatelja Katruže  Josipa Radeka Harija gdje su nas počastili  izvrsnim bogračom  koji su za nas pripremili domaćin Hari,  Marijan Mesarić i Srećko Pospišil.
Zahvaljujemo  svim medijima koji su popratili akciju.
Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te učesnicima akcije  - hvala.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content