Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Murskom Središću održan 3. Sajam prevencije i sigurnosti u Međimurskoj županiji

Datum objave: 24. rujna 2016.

Već treću godinu za redom, Vijeće za prevenciju Međimurske županije i Međimurska županija, u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, organiziraju Sajam prevencije i sigurnosti, jedinstveni takav u cijeloj Hrvatskoj. Ovogodišnji, održan uz domaćinstvo Grada Mursko Središće, bio je u svakom smislu doprinos proaktivnom djelovanju, čime se iz godine u godinu na području Međimurja smanjuje broj kaznenih djela, te povećava sigurnost. Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak u uvodu je istaknuo dobru organizaciju Policijske uprave i njenih djelatnika, te spremnost službi na povećani teretni i putnički promet, osobito kroz Mursko Središće, što građani nisu ni osjetili. „Nedavna izbjeglička kriza kojoj smo bili svjedoci pokazala nam je visoku razinu pripremljenosti policijskih djelatnika, ali i zavidnu razinu suradnje  sa susjednim državama, što je temelj rada i u budućnosti“, naglasio je.
Ključnu ulogu u procesu provedbe prevencije ima i  Međimurska županija koja ovaj projekt podupire od samog početka, te kroz Vijeće za prevenciju i  Zakladu, čini sve za sigurnost, te kvalitetan život svojih građana. „Ovaj Sajam već je poprimio okvire jednog ozbiljnog događaja koji se uzima kao primjer cijeloj Hrvatskoj, ali ujedno i zanimljiv susjednim zemljama s kojima razmjenjujemo iskustva i znanja, sve s ciljem prevencije. Mišljenja sam kako je uvijek bolje uložiti veća sredstva u prevenciju u svakom segmentu društva, posebice u zdravlju i sigurnosti, nego se kasnije suočavati s posljedicama koje mogu biti ne samo skupe nego i pogubne“, objasnio je župan Međimurske županije Matija Posavec u svom obraćanju, još jednom istaknuvši kako iako smo sredina koja radi s manje djelatnika u odnosu na broj stanovnika u policijskim upravama ili pak pravosuđu, nikako nam ne nedostaje inovativnosti, motivacije, ni želje za stvaranjem novih vrijednosti i rezultata. „Bit ćemo i dalje predvodnik u segmentu sigurnosti, uzor i pomoć drugim regijama koje nas mogu uzeti kao model dobre sinergije društva i institucija“, dodao je župan. Sajam prerasta u svojevrsnu tradiciju s međunarodnim karakterom, te je već stekao svoju prepoznatljivost i prihvaćenost javnosti. „Ponosno ističem da je naša lokalna zajednica prepoznala značaj sigurnosti i bila velika potpora kako u svakodnevnim aktivnostima tako i u organizaciji ovog događaja“, naglasio je načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić, te pritom iskoristio priliku čestitati svim djelatnicima Dan policije, 29. rujna.
Aktivan angažman cijele zajednice na kreiranju sigurnog okruženja postao je obilježje i prepoznatljivost vaše županije, smanjenje stope kriminaliteta prioritet je vašeg rada, no za kreiranje sigurne okoline neophodna je suradnja policije i svih sudionika lokalne zajednice. Upravo ste vi u tom području primjer dobre prakse i očiti uzor drugima  u zemlji“, pohvalio je ravnatelj policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Zvonimir Vnučec.
Spomenimo kako su se na sajmu predstavile sve ustrojbene jedinice PU međimurske, djelatnici policijskih uprava susjednih županija i djelatnici Ravnateljstva policije RH, a kako je sajam međunarodnog karaktera, svoj doprinos dali su i predstavnici Mađarske i Slovenije. Ujedno su pritom nagrađeni i proglašeni naj policajci Međimurja za 2016. godinu, to su Vladimir Pintar (policajac) i Mario Gašparić (građanin) koji su iskazali nesebičnost i hrabrost kod sprečavanja dvostrukog ubojice da napusti mjesto zločina u Svetoj Mariji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content