Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sajam prevencije i sigurnosti u Murskom Središću 23. rujna

Datum objave: 19. rujna 2016.

Već treću godinu za redom, Vijeće za prevenciju Međimurske županije i sama Međimurska županija, u suradnji s PU međimurskom, organiziraju Sajam prevencije i sigurnosti, jedinstveni takav sajam u cijeloj Hrvatskoj. Aktivnosti u sklopu samog sajma, kao i cjelokupni program predstavili su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić, uz prisustvo glasnogovornika PU međimurske Radovana Gačala. „Ovakvi sajmovi doprinose da proaktivnim djelovanjem iz godine u godinu smanjujemo broj kaznenih djela na našem području, te vjerujem da će ovo biti još jedan doprinos povećanju sigurnosti naših građana i svih žitelja Međimurja. Naravno, u tome iznimno cijenimo napore Međimurske županije i ostalih lokalnih samouprava, koji nam pružaju veliku pomoć u realizaciji svakodnevnih djelatnosti, zbog čega i slovimo kao jedna od najaktivnijih jedinica u provođenju preventivnih programa, te smo prepoznati od strane Ravnateljstva policije i Ministarstva unutarnjih poslova“, rekao je načelnik Gosarić, te najavio da posjetitelje očekuje vrlo atraktivan program. „Predstavit će se sve ustrojbene jedinice PU Međimurske, djelatnici policijskih uprava iz susjednih županija i djelatnici Ravnateljstva policije RH, a kako je sajam međunarodnog karaktera, predstaviti će se i policijski djelatnici iz Mađarske i Slovenije“, objasnio je Gosarić i naglasio kako su građani bili veoma zadovoljni sadržajima na dosadašnja dva sajma, te da je posjećenost bila iznimno dobra. Na sajmu se očekuje oko 50 izlagača koji će prezentirati proizvode vezane uz domenu sigurnosti, a predstavit će se i ostale ustanove koje se bave pitanjima sigurnosti.
Ovaj projekt jedinstven je u cijeloj Hrvatskoj
Drago mi je da predstavljamo ovaj projekt koji je jedinstven u Hrvatskoj i koji pokazuje visoku razinu zajedničkog funkcioniranja i suradnje PU Međimurske s jedinicama lokalne samouprave, s općinama, gradovima i županijom“, nadovezao se župan Posavec i nastavio kako se ovim sajmom želi pokazati što i kako radi policija, te prezentirati preventivne aktivnosti u kojima Međimurje prednjači. „Želimo okupiti sve generacije, od najmlađih do najstarijih, da ih osvijestimo kako uvijek mogu računati na naše policijske djelatnike i da su oni ovdje radi njihove zaštite i zaštite javnog reda i mira“, zaključio je Posavec, naglasivši pritom kako će Županija i dalje, u partnerskom odnosu, podupirati rad i aktivnosti policije. Nakon što su prva dva sajma održana u Čakovcu i Prelogu, red je došao i na Grad Mursko Središće, koji će sajam ugostiti u sportskoj dvorani i na vanjskim terenima oko dvorane, te na nogometnim terenima u blizini dvorane, a ulaz je za sve besplatan. „Suradnja između policije i naše lokalne samouprave na korist naših građana vrlo dobro funkcionira, a ovim sajmom potičemo i međunarodnu suradnju. On ima svoju težinu po kvantiteti, kvaliteti i atraktivnosti, te sam siguran da će privući mnoge zainteresirane“, rekao je gradonačelnik Srpak te istaknuo kako se na ovaj način podižem svijest građana o potrebi adekvatnog ponašanja kako bi naša zajednica bila sigurna, a važnost ovakvih projekata uvidjela se i tijekom izbjegličke krize.
U tijeku je i Europski tjedan mobilnosti
Sajam se prigodno održava u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, kojeg na području Međimurja organizira Informacijski centar Europe direct Čakovec, u suradnji s Gradom Čakovcem, PU međimurskom, Hrvatskim autoklubom, Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec, te Međimurskim savezom sportske rekreacije „Sport za sve“. „Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti je 'Pametna i održiva mobilnost – ulaganje u Europu', te ima za cilj potaknuti lokalne političare i javnost da pametnu i održivu mobilnost prepoznaju kao investiciju za Europu“, objasnio je pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović, te dodao kako se glavni dio programa održava u četvrtak, 22. rujna, dok se Sajmom prevencije i sigurnosti završava cijeli tjedan mobilnosti. Na kraju konferencije načelnik Gosarić iskoristio je priliku još jednom naglasiti kako se ovim sajmom želi demistificirati rad policije, te pokazati da je policajac prijatelj svakom građaninu. „Ove godine nastoje ćemo se još više približiti starijim građanima koji su jedna od ugroženih skupina, posebice u prometu, te im dati savjete kako da se ponašati u prometu i drugim situacijama. Želimo stvoriti osjećaj sigurnosti i povjerenja između policijskih djelatnika i građana“, zaključio je Gosarić.

 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content