Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jačanje mreže podrške za pripremu i provedbu projekata

Datum objave: 13. rujna 2016.

U petak 9. rujna 2016. godine u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava regionalnim koordinatorima za provedbu aktivnosti koje će pridonijeti povećanju apsorpcije sredstava iz EU fondova od strane jedinica lokalne (regionalne) samouprave i drugih javnopravnih tijela. Ukupno je 21 regionalni koordinator ugovorio sredstva u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a među njima je i Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o.
„Ovi novci će pomoći regionalnim koordinatorima, koji su produžene ruke Ministarstva na terenu, da potencijalnim prijaviteljima EU projekata pruže pravovremenu pomoć i potporu kako bi realizirali što više projekata i povukli sav novac koji nam je na raspolaganju“, izjavio je prigodom potpisivanja ministar Tolušić.
REDEA će u periodu od 1. listopada 2016. do 31. ožujka 2019. provoditi projekt pod nazivom „Jačanje mreže podrške prijaviteljima i korisnicima Europski strukturnih i investicijskih (ESI) fondova u Međimurskoj županiji“. Projektom će se riješiti problemi i potrebe najprije jedinica lokalne (regionalne) samouprave, zatim i drugih javnopravnih tijela u Međimurskoj županiji, a koji se najviše tiču nedostatka ljudskih kapaciteta koji imaju vještine i znanja za pripremu i provedbu projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Tako će se za javnopravna tijela s područja Međimurske županije provoditi savjetodavne, edukativne i informativne aktivnosti o ESI fondovima, a istovremeno će se jačati vlastiti kapaciteti  REDEA-e kako bi se povećala kvaliteta i učinkovitost pružanja podrške u pripremi i provedbi projekata.
Vrijednost projekta iznosi 1.365.610,96 kuna, od čega se 85% sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.
Službenu obavijest o održanoj dodjeli sredstava tehničke pomoći za regionalne koordinatore možete pročitati OVDJE.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content