Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sigurno i vješto u prometu za đake prvake

Datum objave: 12. rujna 2016.

Europski je tjedan mobilnosti, te je tim povodom u sklopu prvog tjedna školske godine na Trgu republike provedena akcija "Sigurno i vješto u prometu" za djecu 1. razreda osnovnih škola iz Čakovca.
Edukaciju o sigurnom kretanju u prometu održali su Policijska uprava međimurska i Hrvatski autoklub, a pridružio im se i zamjenik župana Zoran Vidović koji je pozdravio oko dvjestotinjak okupljenih prvašića i njihove učiteljice. „Posebnu pozornost u prometu treba posvetiti najmlađim sudionicima prometa, djeci predškolske dobi i učenicima prvih razreda osnovnih škola kojima su ovo prvi samostalni koraci na cesti, te ih educirati kako se sigurno ponašati u prometu. Ovo je samo jedan u nizu preventivnih projekata u organizaciji Županije kojima je cilj spriječiti prometne nesreće i stvoriti osjećaj sigurnosti djece na putu do škole", dodao je Vidović te dodao kako je upravo odlukom župana Matije Posavca Međimurska županija osigurala 55 tisuća kuna za osposobljavanje za vožnju biciklom.
Akciju je podržala i Darinka Tompoš kao predstavnica Hrvatskog autokluba koji već dugi niz godina sudjeluje u edukaciji, te gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač koji je istaknuo da je važno educirati ne samo najmlađe o sigurnom kretanju, već i sve sudionike cestovnog prometa kako bi se povećala kvaliteta i sigurnost kretanja. Sigurnost cestovnog prometa važna je zadaća Međimurske županije, koja je organizator Europskog tjedna mobilnosti od 9. do 22. rujna, povodom kojeg će se održati nit događanja u Međimurju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content