Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Do kraja 2016. potpuno rekonstruirana nova prometnica u Međimurju, na relaciji Otok - Prelog

Datum objave: 8. rujna 2016.

Da će radovi vrijedni 3 milijuna kuna u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020, biti zaključeni do kraja 2016. godine, potvrdili su danas potpisnici ugovora o izvođenju radova sanacije opasnih mjesta – Otok te rekonstrukcije ceste s izgradnjom biciklističke trake, dionica Otok – Prelog. Naime kako je rekla ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini sanirana su opasna mjesta u Međimurju, projekti kandidirani radi povećanja sigurnosti prometa, dobivena sredstva, te se napokon može krenuti s radovima. „Uz pomoć Međimurske županije, Ministarstva unutarnjih poslova te Centra za vozila Hrvatske krećemo u rekonstrukciju raskrižja Otok – Hrženice – most, radi se o investiciji vrijednoj 2 milijuna kuna, a uz to ćemo izgraditi prijeko potrebnu pješačko - biciklističku traku kojom se spajamo na stazu u Prelogu i Otoku kod Prepelice“, objasnila je te dodala da će se time ujedno i proširiti sam kolnik, te investicija vrijedna oko 900 tisuća kuna itekako učiniti tu prometnicu sigurnijom.
Naime radi se o dionici na kojoj se godišnje dogodi desetak prometnih nesreća, najčešće sa smrtnim posljedicama. „Važno je krenuti u rješavanje konkretnog problema, pripremljeno je jedno važno prometno rješenje koje ima za krajnji cilj sigurnost građana, ali i koje će spasiti ljudske živote“, objasnio je pritom župan Međimurske županije Matija Posavec uz naglasak kako se najviše nesreća događa na županijskim cestama, stoga itekako postoji svijet kako treba stalno ulagati u njihovo održavanje. „Iako će intenzitet radova svakako zavisiti o vremenskim prilikama ili neprilikama, ne sumnjam kako će naša maksimalna opremljenost mehanizacijom doprinijeti tome da radove brzo privesti kraju“, objasnio je Zvonimir Pavlic izvođač radova, vlasnik tvrtke Pavlic-Asfalt-Beton Goričan.
Međimurska županija i ŽUC u naše prometnice uložili 25 milijuna kuna
Uz to što postoji velika potreba za detekciju, ali bez sumnje ujedno i za saniranje opasnih mjesta na prometnicama, iznimno je važno kako će upravo jedina takva detektirana u ingerenciji ŽUC-a, uskoro biti sanirana. „Drago mi je da ćemo ovim projektom našu lokaciju urediti u jedan moderan rotor, veselimo se ovoj investiciji i uvjeren sam kako će se time itekako sigurnost na ovim vrlo frekventnim lokacijama dići na višu razinu“, naglasio je prilikom svečanosti potpisivanja ugovora gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Sveukupno se ovime povećava i ukupna investicija u cestogradnji na području Međimurja na 25 milijuna kuna, a uz to se sanira državna cesta od Šenkovca prema Štriogovi, tako da možemo reći da je ovo itekako uspješna godina što se tiče investicija u prometnice“, rekao je međimurski župan.
Ujedno su u tijeku mnogi radovi na redovnom održavanju naših cesta, dok je župan nadalje objasnio kako će se i novi projekti skoro kandidirati, jer ŽUC priprema novu projektnu dokumentaciju koja će biti spremna za natječaje koji se otvaraju početkom 2017.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content