Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija pomaže obnovu Doma kulture u Gornjem Mihaljevcu

Datum objave: 1. rujna 2016.

Županija se aktivno uključuje u projekt obnove samog objekta, kako bi se investicija nastavila i zgrada Doma kulture, barem izvana, završila do kraja ove godine“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je s načelnikom Općine Gornji Mihaljevec Goranom Lovrecom potpisao Sporazum o sufinanciranju sanacije i obnove Doma kulture Gornji Mihaljevec. Sporazum koji omogućuje kvalitetno uređenje vanjskog i unutarnjeg prostora ovog središta kulturnih i društvenih događaja, pozdravili su svojim prisustvom na potpisivanju ujedno i Igor Tekeli iz Tekeli projekt – inženjeringa koji je izvođač radova obnove i sanacije, Nenad Srpak, predstavnik Neimar d.o.o Mursko Središće, zatim predstavnik NK Jedinstva Nenad Novak, vijećnici općinskog vijeća i članovi povjerenstva za provedbu javne nabave Robert Veselko i Boris Resman te Robert Kos, vijećnik općinskog vijeća.
Tisuće Međimuraca razveselit će novo mjesto za nezaboravne nastupe, humanitarke i koncerte
Nakon što su Općini odobrena sredstva za financiranje projekta obnove od strane Ministarstva kulture RH, u iznosu od 100 tisuća kuna, Međimurska županija odlučila je pomoći u sufinanciranju iznosa koji je potreban za kompletno dovršenje radova. „Zahvaljujući i našem angažmanu općini su od resornog ministarstva dodijeljena sredstva, a to će nam biti cilj i u buduće. Zajedničkim snagama realizirati projekte koji su od osobitog značaja za same ljude“, zaključio je Posavec.
Prema dogovoru koji je postignut između župana i načelnika sredstva će biti uložena i u unutarnji dio Doma kulture, odnosno u njegovo opremanje tijekom 2017. godine. „To će svakako razveseliti krajnje korisnike, a to su mještanke i mještani Općine, kojima su prostori Doma neophodni za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, okupljanja, učenja, zabave i razvoja njihovog kraja“, rekao je načelnik Lovrec te zahvalio županu na svemu što radi za Gornji Mihaljevec. Nikako manje važno, prostori kulturnog doma u Mihaljevcu ujedno služe i kao mjesto provođenja mnogobrojnih humanitarnih, zabavnih i glazbenih manifestacija koje služe na ponos našem Međimurju, pa gesta time itekako dobiva na značaju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content