Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objašnjenje kategorija "Moje mjesto u zajednici"

Datum objave: 30. kolovoza 2016.
  1. Briga o zajednici, solidarnost i socijalne usluge

Kao socijalno osviještena institucija, Međimurska županija, naglasak stavlja na odgovorno i etičko usmjereno djelovanje prema lokalnoj zajednici u kojoj funkcionira. Najviše potreba građana Međimurske županije očituje se kroz tri socijalne usluge : sustavna podrška djeci s teškoćama u razvoju i potrebitim osobama, međugeneracijska solidarnost ( više domova za starije i nemoćne, pomoć u kući), pristup vrtićima ( više mjesta, smanjenje cijene, duže radno vrijeme). Na ovom ćete mjestu pronaći odgovore koji su u djelokrugu rada Međimurske županiji ili informaciji / kontakt tko je nadležan za navedeni upit.
 

  1. Javna uprava i institucije

Učinkovitost javne uprave i institucija također je jedna kategorija od izuzetnog značaja za građane Međimurske županije i samu instituciju čime želimo pridonijeti poboljšanju kvalitete, suradnje i ophođenja sa djelatnicima i službama koje su nadležne za pojedine potrebe i probleme naših žitelja. Kao specifičnosti ističu se sljedeći upiti : suzbijanje nepotizma, namještanje natječaja, ubrzavanje administracije, neadekvatni odgovori nadležnih službi, veća informiranost o pravima građana.
 

  1. Poticanje zaposlenosti, gospodarstvo, poljoprivreda

Od izuzetnog značaja za građane Međimurske županije pokazala se zaštita radničkih prava, povećanje plaća, zapošljavanje i samozapošljavanje, razvoj malog poduzetništva, obiteljskih tvrtki i OPG - ova, ekološka proizvodnja, edukacija i pomoć kod traženja zaposlenja, korištenje državnih poticaja i mjera te povlačenje sredstava iz fondova Europske unije.
 

  1. Promet i komunalna infrastruktura

Građani Međimurske županije ističu potrebu za  poboljšanjem signalizacije, osobito na lokacija kojima prolaze djeca, rekonstrukcije prometnica i pješačkih staza, boljom povezanošću mjesta unutar županije, održavanje sustava za zbrinjavanje otpada i sanacija ilegalnih odlagališta otpada.
 

  1. Prava marginaliziranih skupina i društvena solidarnost

Jedno od temeljnih načela Međimurske županije je podizanje svijesti između relevantnih dionika za socijalnim uključivanjem  ugroženih i marginaliziranih skupina gdje se naglasak stavlja na brigu za sljedeće skupine : žene / muškarci žrtve obiteljskog  nasilja, roditelji djece s poteškoćama u razvoju. Također podjednako je važna efikasnost policije kod obrade krađa ili šteta, nesreća ili prijetnja za ljudske živote, imovinu ili kulturna dobra.
 

  1. Pohvale i kritike

Ovom ćemo kategorijom obuhvatiti pohvale i kritike građanki i građana Međimurske županije, te se u skladu s njima i dalje razvijati i rasti u zacrtanom smjeru - za bolji, kvalitetniji i veći standard života svih naših žitelja.
 

  1. Razno
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content