Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ljeto smo proveli radno, u pokretu!

Datum objave: 26. kolovoza 2016.

Projekt On the move Međimurske županije, sufinanciran iz Program Erasmus+ Sport Europske unije, je i tijekom ljeta ispunjavao svoju svrhu. Naši polaznici sportskih programa marljivo su polazili treninge atletike, gimnastike i plivanja u Čakovcu, Nedelišću, Murskom Središću i Prelogu. Skupine su se malo povećale zahvaljujući djeci koja su nam se naknadno pridružila, a s dolaskom jeseni još ćemo malo rasti u brojkama.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo apelirao je u travnju ove godine na domaću javnost vijestima o pretjeranoj uhranjenosti i pretilosti hrvatskih građana, osobito djece i mladih. Svjedočanstvo je to da je projekt kojem je nositelj Međimurska županija - On the move na pravom tragu, upravo stoga što je posvećen djeci predškolskog uzrasta, u dobi od 3 godine do polaska u školu, a koja su pretila, preuhranjena i s nedostatkom tjelesne aktivnosti.
Projekt traje od 1. siječnja 2016. do 30. lipnja 2017., a provodi se u još pet zemalja: Velikoj Britaniji, Slovačkoj, Sloveniji, Portugalu i na Malti.
Sportski programi i treninzi za djecu počeli su 2. svibnja o.g. i trajat će 14 mjeseci. Za to vrijeme s djecom rade provjereni stručnjaci, kineziolozi posvećeni radu s mališanima, iz Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec, Udruge sportske rekreacije „Vitae“ Čakovec i Čakovečki plivački klub (ČPK). Svi su oni imali radno ljeto, treninge tri puta tjedno - jer nema odmora u našem zajedničkom nastojanju da djeci usadimo naviku tjelesne aktivnosti, a njihovim obiteljima upotpunimo svakodnevicu na najbolji način.
On the move je namijenjen i obiteljima naših polaznika pa tako dva puta mjesečno organiziramo obiteljska sportsko-rekreativna događanja, u okviru kojih će biti održano ukupno šest kulinarskih radionica. Za taj dio programa brine partner u projektu Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“.
S novom sezonom u rujnu pružit ćemo mogućnost upisa još djece koja su pretila i preuhranjena, stoga pozivamo roditelje da procjene koliko je ovaj projekt prikladan upravo za njihovu djecu te ih prijave putem prijavnice objavljene na ovoj poveznici: https://medjimurska-zupanija.hr/2016/03/10/anketini-upitnik-za-roditelje-zainteresirane-za-ukljucivanje-u-projekt-on-the-move/.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content