Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz dvorac Feštetić u Pribislavcu svečanom sjednicom proslavljen Dan Općine

Datum objave: 25. kolovoza 2016.

Povodom slavlja 14 godina od osnutka Općine Pribislavec, na prostoru uz dvorac Feštetić održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Uz mnogobrojne mještane, sjednici su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica župana Sandra Herman, potpredsjednica Skupštine Međimurske županije Petra Kovačić, župan Općine Šentrupert Rupert Gole sa svojim suradnicima, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat, načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, načelnik Općine Mala Subotica Vladimir Domjanić, ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Bruno Matotek, ravnateljica DV Žibeki Anita Caban i osnivačica Ljubica Železnjak, uz dakako domaćine načelnicu Općine Pribislavec Višnju Ivačić sa zamjenikom Josipom Grašićem, te predsjednik Općinskog vijeća Elvis Horvat s vijećnicima. Sjednica je započela blagoslovom župnika Župe sv. Florijana vlč. Tomislava Kosa, koji je blagoslovio događaj te naglasio kako nam je u ovo vrijeme neophodna zahvalnost za sve što se ovih dana događa u mjestu, ali i za svaki novi razvoj i napredak u Međimurju.
Nakon što je preuzela vodstvo Općine 2009. godine, načelnica je pokrenula novi val investicija i uslijed teške financijske situacije, od tada stvara pravu strategiju razvoja mjesta, što su mještani i prepoznali. S razlogom je istaknula ponos svime što je učinjeno, no ujedno pritom naglasila kako to nije moguće bez mještana koji prokose izazovima, te koji iako žive u sredini koja je izazovna, čine kvalitetu svojom marljivošću i visokim pragom tolerancije. “Ponosna sam što se u ovom periodu realiziraju projekti koje su vizionari imali tijekom svih ovih godina, jer nam hrabrosti ne nedostaje i sve što započnemo i izvedemo”, rekla je načelnica. Ujedno je naglasila kako je kandidiran projekt za izradu Strategije za razvoj općine, završena prva faza javne rasvjete, financira se školovanje 35 studenata, ali i razvoj predškolaraca. “Pribislavec će uskoro završiti one radove koji se ne vide, a iziskuju puno financija, među tim projektima mislim na kanalizaciju. Sada se okrećemo prema zgradama, već je Međimurska županija uz pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta s 6 milijuna kuna pokrenula investiciju koju smo toliko čekali, izgradnju nove škole i dvorane, a na tome od srca zahvaljujem županu Posavcu. Sigurna sam da ćemo nakon rujanskih poslagivanja Vlade ponovno pokrenuti našu investiciju za koju smo toliko naporno radili u Županiji i Općini”, objasnila je načelnica. O temi najvažnije kapitalne investicije u Općini, ali  i u Međimurju, govorio je i međimurski župan, koji je u prvom redu naglasio kako u Pribislavcu uživa u sinergiji i zajedništvu, te da upravo iz tog razloga osjeća obavezu da se tim vrijednim ljudima vrati sve što su svojim radom u zajednici i zaslužili.
Ova Vlada stopirala investiciju OŠ Pribislavec, nakon rujanskih poslagivanja radovi se nastavljaju
 “Škola koju radimo u Pribislavcu nije projekt načelnice, župana, niti pak bilo kojeg pojedinca, to je strateški projekt koji ostaje zajednici. Svaka škola, svaka dvorana, ambulanta ili pak trg nije spomenik pojedincu, već jedan sustav vrijednosti koji dajemo i ostavljamo društvu. Onaj koji to ne shvaća i na bilo koji način opstruira, tome nije mjesto u politici“, jasan je bio Posavec. „Ako se sjećate, u tri mjeseca za vrijeme prošle Vlade napravili smo prvu fazu radova, uložili 6 milijuna kuna, dogovorili se da 2016. to povećamo na 10 milijuna kuna, no došli su izbori, promjena vlasti i sve je stalo“, rekao je vidno razočaran župan i izrazio žalost što ove godine nije gledao dizalice na lokaciji nove škole. Pritom je nabrojao niz projekata u kojima se ulagalo u općinu tijekom godine, kao što je sanacija krovišta crkve, komunalna infrastruktura, te ambulanta i gospodarska zona.
Predsjednik općinskog vijeća nije mogao sakriti svoj ponos jer je vijeće uspješno surađivalo s izvršnim čelništvom za napredak općine, te objasnio kako je zadovoljan u kojem smjeru ide Općina iz godine u godinu. Posebni gosti sjednice, ali i oblježavanja, još su jednom bili prijatelji iz Slovenije, a šesteročlanu delegaciju predvodio je njihov župan. "Veseli me dolazak u Pribislavec svake godine, jer se zajedno s vama radujem svakom vašem uspjehu, ali i zajedničkom uspjehu. Siguran sam da će naše prijateljstvo trajati još mnogo godina, jer je osnovano na bazi iskrenosti i poštovanja, smatram da možemo učiti mi od vas Međimuraca i vi od nas iz Dolenjske", rekao je prilikom obraćanja Rupert Gole.
Bogat popratni program s najmlađima i izložba fotografkinje Miroslave Novak
Kako i priliči lokaciji dvorca, sjednici su prisustvovali grofica i grof, Erin Horvat i Karlo Korunek, a u odlično pripremljenom programu ove su se godine predstavili tamburaši KUD-a Kaštel, predškolarci Hana i Andrej iz Dječjeg vrtića Žibeki, Dječji folklor KUD-a Kaštel uz voditeljicu Alenku Oreški, te učenici Dječjeg pjevačkog zbora snovne škole Vladimira Nazora uz mentoricu Kseniju Piljušić. Program je nakon svečane sjednice nastavljen izložbom fotografija Moj Pribislavec, autorice Miroslave Novak, koja je kroz 15 fotografija prikazala glavne znamenitosti svog mjesta na kaširanom visokokvalitenom fotopapiru. Fotografija je velika ljubav i izazov, te je Miroslava, inače učiteljica u tamošnjoj osnovnoj školi, time željela Pribislavec ovjekovječiti u obliku razglednica. Spomenimo kako će između brojnih događanja Pribislavec svoje dane ujedno proslaviti i Memorijalnim teniskim turnirom Matuzalem, Grofovskom kotlovinom na prostoru NK Polet, izložbom slika Ruse Trajkove i rukotvorina umirovljenika Pribislavca, te dramskim prikazom u organizaciji KUD-a Kaštel i sajmom etno proizvoda i rukotvorina.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content