Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Radovi na međimurskim osnovnim školama teku prema planu

Datum objave: 24. kolovoza 2016.

Međimurska županija i ove će godine izdvojiti značajna sredstva za obnovu, rekonstrukciju i adaptaciju svojih školskih objekata, a samo u ljetnim mjesecima tako će se izdvojiti oko 4,5 milijuna kuna za radove na osnovnim školama kojima su osnivač.
Dakako, najveći dio radova odvija se upravo tijekom ljeta, kako bi nova školska godina mogla početi u obnovljenim prostorima. Kako bi se uvjerio da će radovi biti zaključeni na vrijeme, neke od većih investicija obišao je dva tjedna prije početka nove školske godine župan Međimurske županije Matija Posavec, uz pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branka Sušeca, te direktora tvrtke MIN – Međimurje, Investicije, Nekretnine d.o.o. Ivana Vinkovića.
Tako će u Osnovnoj školi Prelog s investicijom vrijednom više od 610 tisuća kuna doći do rekonstrukcije škole, koja će donijeti nove razredne odjele koji će pridonijeti lakšem odvijanju jednosmjenske nastave, proširit će se hodnik, završiti radovi na kabinetima, a očekuje se uvođenje i cjelodnevnog boravka, uz oslobađanje prostora u PŠ Cirkovljan za odvijanje tjelesne i zdravstvene kulture. Kako je županu potvrdila Nina Lesinger, ravnateljica OŠ Prelog, učenici su uvijek sretni kada se s ljetnih praznika vrate u novouređenu školu, a kako je ovo tek prva faza radova, novih iznenađenja, prostora i pogodnosti za rad u njihovom drugog domu neće manjkati ni 2017./2018.
Ulaganjem u obnovu i izgradnju škola, podižu se uvjeti i kvaliteta provođenja nastave, o čemu najbolje svjedoče ulaganja u najvećoj međimurskoj općini, u OŠ Nedelišće. Tamo su u tijeku radovi rekonstrukcije podnih obloga, te rekonstrukcije kotlovnice i krovišta s kojima je zadovoljan ravnatelj Ivica Paić te se veseli prvim utiscima djece kada sjednu u svoje klupe.
Što će dočekati 102 učenika u OŠ Donji Kraljevec, župan Posavec saznao je od ravnateljice Sandre Vlahek, s kojom se dotaknuo tema unutarnjih radova koji su u tijeku, ali i potrebe da se rekonstruira i postojeća sportska dvorana. Spomenimo da se uz kapitalne investicije na OŠ Pribislavec i OŠ Orehovica, radi i na vanjskom sportskom igralištu u Štrigovi, sportskoj dvorani u Goričanu, radovima na zidovima, rasvjeti i parketima u OŠ Strahoninec, te nizu sanacija i adaptacija kako u matičnim, tako i u područnim školama, dok će se ostatak sredstava utrošiti za redovno održavanje po međimurskim srednjim i osnovnim školama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content