Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec čestitao 20. rođendan odbojkašicama ŽOK-a Kaštel iz Pribislavca

Datum objave: 23. kolovoza 2016.

Početkom organiziranja školskih sportskih klubova u Međimurju, u OŠ Pribislavec osnovan je školski klub u sklopu kojeg djeluje i ženska odbojkaška ekipa. Velikim zalaganjem trenera Franje Novaka, u narednih je godinu dana ekipa iz školskog kluba prerasla u ŽOK Kaštel. Tako je 18. kolovoza klub proslavio 20. godišnjicu svoga djelovanja, a tom je prigodom u prostorijama Općine za sve igračice i najuže članove kluba organizirano malo slavlje. Čestitku im je, prije svih, uputila načelnica Općine Pribislavec, ujedno i predsjednica kluba Višnja Ivačić, osvrnuvši se pritom na same početke stvaranja kluba i njegovih najvećih uspjeha kroz godine. „Iznimno sam ponosna što u našoj općine već 20 godina djeluje klub koji okuplja djevojke s područja cijelog Međimurja, njihove roditelje i prijatelje koji pomažu u njihovu radu i doprinose razvoju ukupne kvalitete sporta u Međimurju“, rekla je načelnica i naglasila kako će se velika proslava povodom ove obljetnice organizirati početkom listopada.
Čestitkama se pridružio i predsjednik Općinskog vijeća Općine Pribislavec Elvis Horvat, koji je istaknuo kako je i sam nekad bio član kluba zbog čega ima dobar uvid u njegovo djelovanje, te da Općina već dugi niz godina podržava sport za što su osigurana sredstva u proračunu, a tako će biti i u budućnosti. Rezultatima kluba posebno se ponosi i predsjednik Odbojkaškog saveza Međimurske županije Drago Novak koji je zahvalio čelnicima Općine što potiču rad kluba te poželio djevojkama još mnogo uspjeha i još veće rezultate.
Rođendanskom slavlju pridružio se i župan Međimurske županije Matija Posavec, te na taj način osobno pružio podršku djevojkama i klubu u njihovim nastojanjima za što boljim rezultatima. Istaknuo je kako županija u okviru svojih mogućnosti oduvijek pomaže rad svojih sportskih klubova, te da će jedno od budućih nastojanja biti dvorana koja je djevojkama prijeko potrebna, a koju su itekako zaslužile. ŽOK Kaštel u ovom trenutku broji oko 70 aktivnih igračica koje se natječu u svim dobnim kategorijama, od seniroki, kadetkinja, pa sve do limačica. Seniorke se natječu u 2.A Hrvatskoj ligi Sjever, te su u prošloj sezoni zauzele visoko 2. mjesto na ljestvici. Obilježavanje jubilarne godišnjice kluba poklopilo se s 18. rođendanom Mailinde Vnuk, koja je primila posebne čestitke, te joj je pripala čast rezanja slavljeničke torte.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content