Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija Fljojsarima za deseti rođendan poklanja novi čamac

Datum objave: 22. kolovoza 2016.

Nautički klub „Fljojsar“ iz Donje Dubrave ovog je vikenda organizirao već tradicionalnu regatu u konkurenciji veslačica i veslača na odvodnom kanalu HE Dubrava. Osma po redu regata okupila je 15 muških i 5 ženskih veslačkih ekipa, te nekoliko stotina posjetitelja koji su ih navijanjem pratili sve do cilja, lučice Fljojsara, gdje se po završetku natjecanja pod šatorom održala velika zabava.
„Čarli je zakon“ i prva ekipa „Fljojsara“ pobjednici osme regate
Ženske ekipe veslale su od mosta kod Donjeg Vidovca, na stazi dužine 2,2 kilometra, a najbrže i najspretnije bile su Josipa Punčikar, Maja Klarić, Martina Kos-Herc i Jelena Glavak iz ekipe „Čarli je zakon“. Regatu su prošle za 09:07 minuta, dok su ih na drugom mjestu pratile natjecateljice „Dolenec tima“, a na trećem „Vidovske zlatarke“. U muškoj konkurenciji najbrža je bila prva ekipa „Fljojsara“ iz Donje Dubrave koju su činili Miroslav Horvat, Branko Ivančić, Miroslav Ivančić i Dominik Miser. Dionicu dužine 5 kilometara prešli su u svega 17:12 minuta, čime su svojoj ekipi osigurali treću uzastopnu pobjedu. Na drugo mjesto doveslala je prva ekipa „Vidovskih zlatara“, dok je treće mjesto pripalo ekipi Nautičkog kluba „Labud“ iz Preloga. Za sve natjecatelje osigurane su medalje koje su im podijelili načelnik Općine Donja Dubrava Dražen Miser i predsjednik Nautičkog kluba „Fljojsar“ Darko Punčikar, dok su najbolji veslači nagrađeni peharima koje im je uručio župan Međimurske županije Matija Posavec.
Novi čamac stiže u Donju Dubravu
Tom prigodom, župan je pohvalio domaćine na sjajnoj organizaciji natjecanja kojim već osmu godinu okupljaju veliki broj mještana, te ih nemalo iznenadio najavom županijske podrške. „Odmah mogu reći kako će se u narednim godinama za ovo natjecanje oformiti ekipa Međimurske županije, a za tu ćemo  prigodu pomoći Nautičkom klubu Fljojsar nabavkom potpuno novog čamca kojeg već sutra mogu naručiti“, izjavio je župan Posavec na veliko zadovoljstvo domaćina. Na svečanosti dodjele medalja načelnik Miser iskoristio je priliku klubu čestitati jubilarni deseti rođendan, a posebnu zahvalu za pomoć u organizaciji natjecanja, Punčikar je uputio članovima HGSS Čakovec koji su brinuli o sigurnosti svih veslača. Spomenimo i kako je cjelokupni program vodio Alen Fuš, dok je dobar ritam do dugo u noć držala grupa „Fuliri“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content