Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Macinec nakon završetka velikih investicija dostojno proslavio i svoj dan

Datum objave: 17. kolovoza 2016.

Već tradicionalno 19. godinu za redom u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Macinec prigodnim programom pred svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza, u nedjelju je obilježen Dan Macinca. Svečanost je započela mimohodom kroz Macinec do mjesnog Društvenog doma, gdje je tijekom dana održan bogati kulturni, sportski i zabavni program. I ove godine brojne udruge i pojedinci imali su priliku pokazati što su sve pripremili, naučili i organizirali, i to ne samo za domaće nego i za brojne goste iz okolice, ali i Slovenije. Na samom početku, kako i priliči, okupljenima se obratio i prigodno ih pozdravio domaćin, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Macinec Ivan Krištofić koji je posebno pohvalio suradnju s općinskim vlastima, ali i županom kojem je i najavio projekt obnove Društvenog doma. „Prvenstveno moram pozdraviti i zahvaliti se na silnom strpljenju mojim mještanima jer nije bilo lako trpjeti svu tu prašinu i buku. Bilo je nesuglasica i povišenih tonova, no sve je uspješno riješeno. Ne smijemo zaboraviti da je projekt izgradnje kanalizacije u Macincu jedan od najvećih u povijesti mjesta i s njim smo riješili jedan od većih problema“, naglasio je te se zahvalio svima koji su sudjelovali u  organizaciji programa. „Macinec je posljednjih nekoliko godina bio veliko gradilište, a rezultate svega toga danas vidimo. Tako ćemo dobiti 11.000 m2 novog asfalta, svi će mještani imati besplatan priključak na kanalizacijski sustav, a Macinec dobiva vizuru prelijepog, uređenog malog mjesta, kakvo i zaslužuje“, u svom je govoru istaknuo načelnik Nedelišća Darko Dania.
Pozivu mještana, kao i svaki put posljednjih nekoliko godina, odazvao se i župan Matija Posavec koji je istaknuo kako je u Macincu uvijek posebna atmosfera, ali ujedno i primijetio kako je ove godine još pozitivnija. „Pretpostavljam kako je to uvertira pred okruglih 20 godina mjesta koji nam slijede iduće godine“, istaknuo je međimurski župan te nadodao kako nije tajna da dušu svakog mjesta čine ljudi, a da se u Macincu to može vidjeti iz prve ruke. „Volja, želja, znanje, odlučnost i angažiranost pojedinaca, udruga, te svih koji su sudjelovali u današnjem programu, pokazuju da ljudi žive za svoje mjesto, bez zadrške. Zato čestitke svima na izvrsnoj organizaciji i odličnom programu“, zaključio je Posavec te pozvao sve na izložbu koju je organiziralo Društvo žena Macinec, s temom „Zdravlje iz prirode“. Među uzvanicima našli su se ujedno i Anton Balažek, župan Općine Lendava iz susjedne Slovenije, te načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec. Uz sveprisutne žene Macinca, koje su oduševile pjesmom zbora, ali i nezaboravnim i zabavnim skečom svojih glumica Štefice Oreški i Nevenke Bratković, ove su godine svojim nastupima ponovo oduševile mnoge udruge iz mjesta, ali i općine, te okolnih prijateljskih općina.
Tako su sve okupljene uveseljavale i članice Pjevačkog zbora Strahoninec s voditeljem prof. Goranom Šafarićem, članovi Puhačkog orkestra Nedelišće, KUU Seljačka sloga Nedelišće, flautistica Ema Dania, Mažoretkinje Općine Nedelišće, Udruga Creative uz manekenke iz Macinca, kao i solistica Saša Velicki. Ujedno su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Macinec izveli pokaznu vježbu, dok su posebnu pozornost svojim predstavljanjem privukla djeca Macinca.
Nakon zajedničkog ručka upriličene su različite društvene igre, a druženje je nastavljeno i u večernjim satima uz pjesmu i ples uz Duo Šafarić, te voditeljice Maju Markuš Velicki i Štefaniju Oreški.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content