Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom blagdana Velike Gospe

Datum objave: 15. kolovoza 2016.

 
"Poštovane Međimurke i Međimurci!
Stiglo je vrijeme u kojem slavimo svetkovinu Uznesenja Marijina na nebo, najveći blagdan Blažene Djevice Marije, dan koji označuje završnicu njena zemaljskog života u potpunosti predanog Bogu. Samim time njen nam lik donosi nadu u budućnost i bolje sutra, ispunjavajući nas utjehom, ali i snagom za suočavanje s teškom svakodnevicom, u mislima s njenom slavom. Upravo će stoga ove dane mnogi vjernici iskoristiti da naprave još koje dobro djelo, ali i upotpuniti ih hodočasničkom pjesmom koja označava posebno poštovanje, divljenje i veselje u spomen na lik Marije, Velike Gospe.
U tim trenucima od Majke Božje tražimo pomoć, mir i sigurnost, kako za sebe tako i za svoje obitelji i prijatelje, našu djecu i najmilije. Stoga se nadam kako ćete posebice na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza naći te vrijednosti, uz okretanje svojoj vjeri, pobožnosti, molitvi i pjesmi. Marijanska svetišta mnogim su vjernicima tog dana utočište, mjesta hodočašća i utjehe, gdje mogu ispuniti svoje zavjete te se približiti svjetlosti i nadi koju pruža Marijin lik. Ujedno, sama simbolika svetišta uči nas kako usvojiti ljubav, nadu i dobrotu, za mirniji prolazak kroz život, ali nikako ne zaboravljajući pritom kako se slavi dostojanstvo žene kao simbola nježnosti i dobrote, kao nositeljice života.
Uz želju da se svojim molitvama približite tim vrijednostima, kao i Blaženoj Djevici Mariji te njenom prisutnošću skupite snagu za sve izazove koje donosi ljudski i kršćanski život, svim stanovnicima Međimurske županije koji svetkujete Uznesenje Blažene Djevice Marije kao svoj dan, želim sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe.
  ŽUPAN
 Matija Posavec, mag. ing.“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content