Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija s milijun kuna vrijednim projektom želi osigurati prehranu svojim školarcima

Datum objave: 10. kolovoza 2016.

Ono što je ključ uspjeha školstva i obrazovanja u cjelini, bez sumnje je osigurati jednake uvjete svoj djeci, a po tom se principu rada vode i u Međimurskoj županiji, u kojoj su odlučili doskočiti problemu isključenosti djece čije su obitelju u riziku od siromaštva. Kako bi olakšali svakodnevni dolazak u školu svim svojim osnovnoškolcima, te im omogućili da ih tamo dočeka topli i zdravi obrok, osmislili su milijun kuna vrijedan projekt „Školski obroci svima!“. U iznimno kratkom roku projekt je pripremljen te prijavljen na temelju Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga  „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“.
Samo jedan od projekata koji osigurava jednake mogućnosti svakom djetetu
Ovim projektom osigurat će se školska prehrana u školskoj godini 2016./2017. za potrebitu djecu, njih 1.200, a s ciljem ublažiti najgore oblike dječjeg siromaštva u osnovnim školama čiji je osnivač i to pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva u obliku primanja redovite prehrane u sklopu školskih kuhinja.  Osim što će Međimurska županija projektom osigurati redovitu i kvalitetnu prehranu djece iz socijalno ugroženih obitelji, projekt će imati i direktne učinke na unaprjeđenju njihove kvalitete života, bez sumnje će smanjiti daljnje rizike od siromaštva i socijalne isključenosti, te poticati aktivno i zdravo odrastanje sve djece u osnovnoškolskom obrazovanju, što je potvrdilo te pohvalilo Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.
Ovo je još jedan vrijedan iskorak Međimurske županije u kojem se pokazuje svjesnost činjenice kako je obrazovanje ključ uspjeha. Ujedno isti će uvelike utjecati na život djece, smanjiti njihovu društvenu diskriminaciju i izoliranost, a cilj je i senzibilizirati lokalnu javnost te zajednicu o potrebama djece iz socijalno ugroženih obitelji s naglaskom na važnosti jednakog pristupa školskim obrocima kao načinu osiguravanja jednakih mogućnosti za svu djecu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content