Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

Datum objave: 4. kolovoza 2016.

 
"Poštovane Međimurke i Međimurci!
            S posebnim Vam ponosom upućujem iskrene čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, te obljetnice velike vojno redarstvene operacije „Oluja“, koje obilježavamo 05. kolovoza. Iako godine prolaze, ali sjećanja ostaju, pogotovo za sve obitelji koje se posebice tog datuma prisjećaju svojih najmilijih, onih koji su položili svoje živote na oltar domovine. Tog smo dana svi uz njih, možda više nego ijednog drugog, jer tada njihovim sinovima, očevima, supruzima, rodbini i prijateljima iskazujemo poštovanje koje zaslužuju za hrabrost i odlučnost kojom su, u presudnih 84 sata, oslobodili više od 10.000 četvornih kilometara te pobjedonosno ušli u Knin.
            Njihova nam je volja i žrtva omogućila mirno stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske, ostvarila pretpostavke da sami gradimo slobodno i demokratsko društvo, te zajedno i složno odgovaramo na izazove koji su pred nama, probleme rješavamo znanjem, odgovornošću i kreativnošću, držeći se uvijek za društvo najbitnijih načela solidarnosti i pravednosti. Upravo iz tog razloga ovaj dan obilježavamo na dostojanstven način, kako bismo svim našim braniteljima iznova zahvalili što su prije 21 godinu utkali temelje bolje budućnosti našeg naroda. Među svim tim herojima je i 78 Međimuraca koji su dali svoj doprinos jednoj od najvećih pobjeda hrvatskoga naroda u povijesti, na čemu ćemo im zauvijek biti zahvalni i za tu im žrtvu dužni.   
            Time smo cijelom svijetu pokazali snagu i zajedništvo, našu odlučnost, te goruću želju za stvaranjem države s vlastitim vrijednostima koje odražavaju naš identitet. Stoga, dokažimo još jednom da hrvatski narod nikada ne gubi nadu i vjeru, već spremno i odlučno prolazi kroz sve izazove koji su stavljeni pred njega. Danas je to borba koja je usmjerena tome da svaki radnik primi zasluženu, veću plaću, da se zaustavi trend odlaska mladih u inozemstvo prvenstveno ulaganjem u obrazovanje, da pomažemo našim poljoprivrednicima i obrtnicima, te olakšavamo poslovanje cjelokupnom gospodarstvu. Mi sve to radimo s jednim jedinim ciljem, a to je stvaranje uvjeta za viši standard naših građana, te kvalitetan i dostojanstven život.
            Vjerujući da ćemo nadolazeće izazove uspješno riješiti, te ostvariti sve ideale i vrijednosti za koje su se borili naši branitelji, svim žiteljima Međimurske županije, a posebno braniteljima i članovima njihove obitelji te obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, najiskrenije čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.
    Ž U P A N
Matija Posavec“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content