Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana završna konferencija europskog projekta GSV-a Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije

Datum objave: 2. kolovoza 2016.

Održana je završna konferencija projekta Bjelovarsko – bilogorske i Međimurske županije, vrijedan 413.714,91 kuna, uz glavne teme jačanje kapaciteta Gospodarsko – socijalnih vijeća te socijalni dijalog. Projekt  u potpunosti financira Europski socijalni fond, dok su kao ciljana skupina bili istaknuti članovi GSV-ova Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije. Njegov cilj bio je ojačati kapacitete članova vijeća dviju županija, te izraditi trogodišnje strateške okvire rada. Nakon provedbe projekta očekuje se veća učinkovitost i održivost dijaloga između socijalnih partnera.
13. lipnja 2016. u Bjelovaru je održana 2. radionica na temu „Poduzetništvo mladih i lokalni razvoj“. Na početku radionice Davor Sabolić, predsjednik GSV-a u Međimurskoj županiji i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs ujedno i predsjednik GSV-a, održali su uvodnu riječ. Sabolić je istaknuo da su mladi naša budućnost i da treba napraviti sve kako bi mladi ostali u Hrvatskoj. Župan također  navodi odlazak mladih kao veliki problem, a poduzetništvo ističe  kao najvažnije za ostanak. Radionicu je vodio Jeffrey Thomas Fanning, a na istoj su sudjelovali članovi gospodarsko-socijalnih dviju županija. Profesor Fanning pokušao je na primjerima dobre prakse objasniti važnost poduzetništva kod mladih, istaknuo je i probleme s kojima se mogu susresti poduzetnici te kako sve navedeno može pomoći uspješnijem razvoju poduzetništva. Govorio je i o značaju sindikata u SAD-u. Radionica je bila iznimno korisna i pridonijet će boljem razumijevanju tripartitnog dijaloga.
30. lipnja 2016. godine u Međimurskoj županiji održan je 2. okrugli stol na temu „Socijalni dijalog i kako ga postići“. Panelisti su bili Vitomir Begović, Davor Sabolić, Matija Posavec, Stjepan Cirković i Mladen Novosel, a okrugli stol je vodio Miljenko Ovčar. Na okruglom stolu panelisti su raspravljali o ciljevima i učinkovitosti socijalnog dijaloga,  odnosima socijalnog dijaloga između nacionalne i lokalne razine te između sindikata, poslodavaca i lokalne vlasti. Župan Međimurske županije Matija Posavec posebno  je istaknuo da je za uspješni socijalni dijalog vrlo važna komunikacija i slušanje drugih sudionika, a to  znači da su najvažniji ljudi.
20. srpnja 2016. godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana je završna konferencija projekta „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih“ gdje su javnosti predstavljeni rezultati projekta odnosno provedene aktivnosti i njihovi učinci. Na završnoj konferenciji bili su prisutni članovi gospodarsko-socijalnog vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije. Zamjenik župana te potpredsjednik GSV-a Međimurske županije Zoran Vidović istaknuo je da je savjetodavno tijelo, ali kada se detektiraju problemi i nađu rješenja mogu se napraviti određene promjene, te kako je svima cilj da u gospodarstvu imamo pozitivne pomake. Također je napomenuo da je suradnja Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije bila vrlo dobra i vjeruje da će nakon ovog projekta biti još bolja. Domaćini su istaknuli pozitivno ocijenjen rad Vijeća od strane građana, te naglasili da se može i mora više, što znači da se moramo više sastajati, imati bolju koordinaciju s državnim tijelima, pa time i sama Županija mora biti otvorenija prema GSV-u.
Na završnoj konferenciji svoje dojmove o projektu također su iznijeli Božica Jurec (SSSH, članica GSV-a BBŽ), Mladen Zemljić (SSSH, član GSV-a MŽ), Željko Maletić (Hrvatska udruga poslodavaca) i Boris Tomšić (pročelnik BBŽ ).
 
Gospodarsko-socijalno vijeće u Međimurskoj županiji
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content