Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ljetni "On the move"

Datum objave: 28. srpnja 2016.

 
U Čakovcu, Murskom Središću, Nedelišću i Prelogu naše ljeto aktivno traje. Polaznici sportskog programa u projektu On the move Međimurske županije treniraju atletiku, gimnastiku i plivanje tri puta tjedno, bez obzira na ljetnu žegu i sezonu godišnjih odmora.
Marljivi predškolci i njihovi roditelji odolijevaju vrućinama i redovito dolaze na treninge, dok njihovi treneri Luka Prprović, Tomislav Bogović i Ivan Ermakora u Čakovcu i Nedelišću te Kristina Horvat, Roko Sorić i Tomislav Horvat u Prelogu i Murskom Središću spretno osmišljavaju sportske sadržaje koji ih svakog tjedna čvrsto drže na okupu. Poneki su se već i vratili s mora u naše dvorane, a nekima to tek slijedi. U svakom slučaju, za jesen ćemo svi biti spremni za intenzivan nastavak.
Projekt okuplja djecu u dobi od 4 godine do polaska u školu, koja dosad nisu redovito upražnjavala tjelesnu aktivnost, ili pak imaju višak kilograma. Želeći osvijestiti javnost o potrebi kretanja, sporta i rekreacije, ali i važnosti uravnotežene prehrane, naš projekt je namijenjen i obiteljima. Okupljamo ih dva vikenda u mjesecu na rekreativnim aktivnostima namijenjenim većim skupinama ljudi, a u 18 mjeseci trajanja projekta održat ćemo i šest kulinarskih radionica. Dosad smo održali dvije, a sad čekamo još dvije jesenske i dvije proljetne početkom iduće godine.
Naše partnerske organizacije u Velikoj Britaniji, Portugalu, Slovačkoj, Sloveniji i na Malti također aktivno koriste ljeto – ali za pripremu, jer će sportski programi u njihovim zemljama započeti 1. listopada. Bit ćemo im uzor, pripremili smo program rada kroz sportske aktivnosti, a kako naša praksa već sada pokazuje da su djeca polako zakoračila ka novim navikama, poboljšala motoriku i stekla nove prijatelje, uvjereni smo da će jednako biti i s djecom u drugim zemljama.
Za roditelje koji imaju pretilu i preuhranjenu djecu još uvijek pružamo mogućnost uključivanja djece u projekt. Uvjet za to je da ispune anketni upitnik objavljen na ovom linku https://medjimurska-zupanija.hr/2016/03/10/anketini-upitnik-za-roditelje-zainteresirane-za-ukljucivanje-u-projekt-on-the-move/ i pošalju ga ispunjenog na adresu koordinatorice (naznačeno na upitniku).
Projekt sufinancira Program Erasmus+ Sport Europske unije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content