Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kreće 2. faza izgradnje Doma zdravlja, Međimurje dobiva najmoderniju primarnu zdravstvenu zaštitu

Datum objave: 25. srpnja 2016.

„Izgradnja Doma zdravlja u Čakovcu jedan je od strateških projekata Međimurske županije, kapitalni kada je zdravstvo u pitanju, jer smo svjesni kako ćemo provedbom ovog projekta vrijednog više od 30 milijuna kuna našim građankama i građanima osigurati viši stupanj zdravstvene skrbi, a to je naša obaveza i odgovornost“, rekao je danas župan Međimurske županije Matija Posavec nakon svečanosti potpisivanja ugovora s kojim se kreće u 2. fazu projekta izgradnje te prilikom obilaska radova zaključenih u 1. fazi.
Projekt vrijedan 30 milijuna kuna ponudit će najmoderniji i najopremljeniji zdravstveni sustav
Tako je od kolovoza 2015. godine izvedena podrumska etaža te sva vanjska infrastruktura (kanalizacija, vodovod, izmještanje plina, hidrantska mreža), dok će se u drugoj fazi vrijednoj oko 7,3 milijuna kuna izvesti radovi armiranobetonske konstrukcije sa zidanom ispunom etaža, točnije napraviti prizemlje, prvi i drugi kat te ravni krov. Time će se uložiti sveukupno oko 12 milijuna kuna čime će se do kraja godine završiti izgradnja same zgrade, dok nakon toga kreće unutarnje opremanje, a 2018. godine u planu je i stavljanje Doma zdravlja u funkciju. Time Županija posebice stavlja naglasak da se sve investicije i gradilišta zaključe, točnije da se završe svi započeti projekti, u financijskoj suradnji Županije i države. Sredstva su tako osigurana dijelom u državnom, a dijelom u županijskom proračunu, što kroz decentralizirana sredstva, što kroz izvorne prihode, te naravno prihode Doma zdravlja koji se ostavljaju za ovu investiciju.
Ugovor su potpisali ravnatelj Doma zdravlja dr. Branko Vrčić, te direktor tvrtke TEAM Građenje d.o.o. Marijan Krajačić i direktor tvrtke BMD Stil d.o.o. Mario Bedeković, ispred zajednice ponuditelja. „Već smo samim početkom radova napravili enormni napredak našeg zdravstvenog sustava, a kada se zaključi s izgradnjom novog Doma zdravlja imat ćemo najmoderniju primarnu zdravstvenu zaštitu, s 31 ambulantom. Dakle to je kompletna primarna zdravstvena zaštita koja je sad stacionirana u gradu“, objasnio je ravnatelj. Time su pacijentima dostupne sve usluge koje u ovom trenutku nudi hrvatski zdravstveni sustav, na najmoderniji, najkvalitetniji i najopremljeniji način. Tako će se u novom objektu smjestiti sve ordinacije obiteljske medicine, stomatološke i specijalističke ordinacije ugovorene za područje grada Čakovca, patronažne službe, službe zdravstvene njege, čekaonice pacijenata sanitetskog prijevoza, uredi uprave i ostale prateće prostorije. „Uz jedno racionalno poslovanje, volju i odlučnost, naši će sugrađani na jednom mjestu dobiti kompletnu primarnu, sekundardnu i tercijarnu zdravstvenu zaštitu, možda i kao jedini u Hrvatskoj. To je sasvim sigurno jedan sustav koji daje kvalitetu i brzinu koja je u zdravstvu najbitnija za sve pacijente“, naglasio je međimurski župan i dodao kako je nekada i jedna minuta ili nekoliko sekundi presudno u spašavanju nečijeg života.
Stiže koronograf, a u planu i uređaj za magnetnu rezonancu
Stoga se s investicijama ne staje, osim što će sada pacijenti kada dođu na područje bolnice, na istom mjestu moći koristiti usluge Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za hitnu medicinu, Županijske bolnice te Doma zdravlja, ujedno se već radi i na nabavci uređaja za magnetsku rezonancu.  Spomenimo kako je nedavno potpisan ugovor kojim će ŽB Čakovec dobiti najmoderniji uređaj za koronografiju koji pruža optimalnu pomoć oboljelima od infarkta srca, vrijedan oko 4 milijuna kuna, čime će Međimurje postati regionalni centar za sve pacijente koji će isti koristiti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content