Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zasluženo nagrađene najuspješnije maturantice, studentima isplaćena jednokratna potpora

Datum objave: 19. srpnja 2016.

Međimurska županija velik dio proračunskih sredstava ulaže u mlade i njihovo obrazovanje kako bi im se na taj način omogućio nesmetani razvoj i otvorile brojne perspektive. Takva vrsta politike daje vidljive rezultate koje potvrđuju odlični uspjesi naših učenika na mnogim natjecanjima, ali isto tako i na Državnoj maturi kojoj je za tekuću školsku godinu pristupilo više od 35 tisuća učenika diljem Republike Hrvatske. Od tog je broja samo njih 108 uspjelo riješiti jedan od svojih ispita bez greške, odnosno sa 100 posto, a s takvim se rezultatom mogu pohvaliti i tri učenice iz Međimurske županije. Ana Novak iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec besprijekorno je riješila ispit u matematici, dok su njene kolegice Martina Halić i Dalija Korpić iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec briljirale u njemačkom jeziku.
Kontinuiranim ulaganjem u mlade Međimurje postaje županija znanja
Tom je prigodom za njih organiziran prijem kod župana Međimurske županije Matije Posavca, na koji su pristigle u pratnji svojih mentorica i ravnateljica škola. „Ovim putem želimo poručiti koliko nam je u Međimurju važno kvalitetno obrazovanje i napredak naših mladih, te da ipak težimo drugačijem načinu razmišljanja, što pokazujemo stvaranjem pretpostavki koje omogućuju učenicima i njihovim roditeljima dostupnije školovanje unatoč teškim financijskim vremenima“, istaknuo je župan Posavec i podsjetio na brojna ulaganja koja Županija usmjerava prema mladima. „Svi ovi projekti koje provodimo, od besplatnih udžbenika i prijevoza za sve školarce, jednokratnih potpora studentima, riješenog pitanja asistenata u nastavi pa sve do stvaranja infrastrukturnih uvjeta obnavljanjem naših škola, imaju za svrhu stvoriti županiju visokoobrazovanih ljudi, županiju znanja i mladih koji nakon završenih škola i fakulteta s lakoćom pronalaze posao s plaćom iznad državnog prosjeka. To je naša odgovornost i na tome ćemo nastaviti raditi“, naglasio je Posavec. Svoje zadovoljstvo nisu krile ravnateljice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković-Kukolić, te Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Tea Dragić Runjak, koje su naglasile kako se uspjeh njihovih učenika ogleda u kontinuiranom radu kroz sve četiri godine, a da se to jedino može postići uz kvalitetan odnos između marljivih učenika i kompetentnih nastavnika. Obje su istaknule važnost potpore lokalne vlasti, koja ne izostaje, te se zahvalile županu i cjelokupnom županijskom vodstvu na pomoći i svojoj usmjerenosti prema mladima. Rezultatima svojih učenica zasigurno se ponose i mentorice Vesna Malekoci Tarandek, profesorica njemačkog jezika u čakovečkoj Gimnaziji, te Manuela Žbulj, profesorica matematike u Ekonomskoj, dok je tijekom samog prijema, voditeljica nastave i ispitna koordinatorica Sandra Breka Ovčar pohvalila sjajnu generaciju učenika. „Naše škole iz godine u godinu nižu ovakve uspjehe i do sada nije bilo državne mature na kojoj nismo imali barem jednog učenika sa 100 posto riješenim ispitom, dok smo u svim ostalim rezultatima redovito iznad državnog prosjeka“, zaključila je Breka Ovčar i naglasila kako je to smjer kojim je potrebno nastaviti dalje. Na samom kraju, župan Posavec je djevojkama uručio prigodne poklone i jednu novčanu potporu u iznosu od 500 kuna za ostvaren uspjeh, što će im svakako poslužiti kao dobra motivacija za daljnji rad i napredak.
Međimurskim studentima isplaćena jednokratna financijska potpora od 500 kuna
Posavec je objavio kako su u istom iznosu isplaćene jednokratne financijske potpore za 2295 međimurskih studenata, napomenuvši pritom kako ta mjera predstavlja ulaganje u budućnost. „Učenice i učenici u našoj županiji danas ne smiju razmišljati o egzistencijalnim pitanjima, već samo i isključivo o stvaranju odličnih rezultata, a na nama je da im osiguramo takve uvjete. Želja nam je da našim studentima ovo bude motivacija da nastave svoje školovanje te rade na sebi da budu još bolji, uspješniji i kvalitetniji“, rekao je župan i naglasio kako će Međimurska županija nastaviti sa svim projektima vezanim uz mlade, te da će dodatne napore uložiti u usklađivanje obrazovne strukture i potreba gospodarstva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content