Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Indikativni godišnji Plan Poziva na dostavu projekata iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Datum objave: 12. srpnja 2016.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta održalo je u četvrtak, 7. srpnja 2016. godine, predstavljanje planiranih poziva koji će biti objavljeni u 2016. u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” zainteresiranoj javnosti na jednodnevnoj informativnoj radionici „Info dan o Europskome socijalnom fondu”.

Predstavljeni su otvoreni pozivi na dostavu projektnih prijedloga iz Prioritetne osi „Obrazovanje i cjeloživotno učenje” na koje će se moći prijaviti odgojno-obrazovne ustanove na predtercijarnoj razini, ustanove visokog obrazovanja, ustanove za obrazovanje odraslih te jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Trenutno su najavljena dva poziva za objavu (Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini te Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti), a ostali otvoreni pozivi predviđeni su za objavu krajem godine.

Prezentaciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta možete preuzeti ovdje.

Provedba aktivnosti u okviru Prioritetne osi 3 doprinosi procesu unapređenja odgojno-obrazovnog sustava s ciljem poboljšanja njegove kvalitete te usklađivanja s potrebama tržišta rada

Sastoji se od tri investicijska prioriteta:

  • Poboljšanje kvalitete, učinkovitosti i pristupa visokom obrazovanju (10.II)
  • Unapređenje jednakog pristupa cjeloživotnom učenju (10.III)
  • Jačanje relevantnosti sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (10.IV)

Za provedbu aktivnosti unutar investicijskih prioriteta i ciljeva do 2023. na raspolaganju su sredstva u iznosu od 450 milijuna eura (EU dio).

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content