Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

NAJAVA: Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini

Datum objave: 5. srpnja 2016.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta najavilo je novi natječaj iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom "Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini" kojim će se osigurat stvaranje i razvoj ustanova i ljudskih resursa koji potiču i omogućavaju cjelovit intelektualni te socio-emocionalni razvoj darovitih, poboljšat će se razvoj potencijala darovitih učenika kroz omogućavanje (rane) identifikacije darovitih u odgojno-obrazovnim ustanovama, njihovo individualizirano poučavanje i učenje tako da ono odgovara njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima, i to uvođenjem diversificiranih i fleksibilnih metoda i oblika rada koji se daju prilagoditi darovitim učenicima.

Također, budući da učinkovit sustav podrške darovitoj djeci i učenicima zahtijeva i ekipirane timove u odgojno-obrazovnim ustanovama koji su sastavljeni od adekvatno osposobljenih ravnatelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika (psihologa, pedagoga), predviđa se nadogradnja u njihovom kontinuiranom profesionalnom razvoju.

Ukupni iznos operacije: 10.000.000,00 HRK
Minimalni iznos po projektu: 400.000,00 HRK
Maksimalni iznos po projektu: 1.000.000,00 HRK
Opći cilj:
Razvoj potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima
Specifični cilj:

  1. Jačanje kompetencija učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u odgojno-obrazovnim ustanovama, s posebnim naglaskom na razvoj kompetencija rane identifikacije
  2. Razvoj i implementacija individualiziranih i fleksibilnih programa, metoda i oblika rada prilagođenima darovitim učenicima.

Više o natječaju pratite na portalu www.strukturnifondovi.hr .

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content