Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Mala Subotica najavljeni brojni novi projekti i inicijative

Datum objave: 4. srpnja 2016.

U ispunjenoj dvorani Doma kulture u Maloj Subotici održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine, što je bila prilika predstavnicima lokalne vlasti da izvijeste svoje mještane o svemu što je učinjeno u proteklih godina i najave što ih očekuje u narednom razdoblju. Predsjednica Općinskog vijeća Danica Glad u svom je govoru istaknula nekoliko važnih odluka koje je donijelo vijeće, a koje su bile osnova za poboljšanje i unapređenje uvjeta života u općini. „Najveća investicija svakako je dogradnja i adaptacija Dječjeg vrtića Potočnica što podrazumijeva povećanje broja djece u općini i povratak onih koji se nalaze u vrtićima izvan općine“, istaknula je Glad i dodala kako se očekuje otvaranje novih radnih mjesta s obzirom da se poduzetnička zona sve više popunjava. S time je posebno zadovoljan načelnik Općine Vladimir Domjanić koji je naglasio kako se zona razvija usprkos krizi, te je od države već zatraženo dodatnih pet hektara zemljišta zbog većih razvojnih potreba poduzetnika i investitora. Također, načelnik je pobrojao sve projekte koje je Općina uspješno provela, one koji su u tijeku, kao i one koji će se tek pokrenuti.
U pripremi su brojni projekti i očekuju se nove investicije
Osim financiranja redovitih potreba i aktivnosti, u protekloj smo godini donijeli izmjene prostornog plana za nesmetani razvoj poduzetništva, izradili projektnu dokumentaciju za dogradnju i adaptaciju vrtića, kao i za javnu rasvjetu i gradnju prometnica kod novog stambenog naselja Trate, izvršili geodetsko snimanje nerazvrstanih cesta, sufinancirali energetsku učinkovitost privatnih kuća, financirali uređenje sportskih objekata, te još mnogo toga“, napomenuo je načelnik Domjanić, te dodao kako je Općina otplatila posljednjih 11 rata za školsku sportsku dvoranu što za ubuduće znači manje opterećenje za proračun. „U nadolazećem razdoblju nas očekuje adaptacija vrtića, prometno i hortikulturno uređenje kod župne crkve i Doma DVD-a, adaptacije Društvenog doma Sveti Križ, 2. faza izgradnje elektroenergetskog sustava stambenog naselja Trate, uređenje parka dječjeg igrališta i parkirališta na prostoru stare škole u Palovcu, a za sve te investicije novci su već osigurani proračunom“, objasnio je načelnik. Istaknuo je i kako se očekuju dvije velike investicije uređenja glavnog trga ispred Doma kulture, te rekonstrukcija i modernizacija javne rasvjete, a da su za natječaje europskih fondova spremna i dva veća projekta, izgradnja Društvenog centra Piškorovec i razvoj lovačkog turizma. Očekuje se i kako će do jeseni iduće godine na prostoru općine započeti i projekt aglomeracije, uz što je vezana i rekonstrukcija državne ceste D3 i uređenje ostalih ulica. Brojne inicijative koje provodi lokalna vlast u Maloj Subotici posebno je pohvalila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. „Često puta se žalimo na male proračune i nedovoljnu podršku države, no mi Međimurci uvijek pokazujemo kako se i s malo novaca može puno napraviti, a za to ste prvenstveno zaslužni svi vi koji živite, djelujete i na bilo koji način doprinosite razvoju općine“, rekla je zamjenica župana. Svečana sjednica Općinskog vijeća ujedno je bila prilika da se nagrade oni koji su se posebno istaknuli svojim radom i djelovanjem. Tako su, prije svega, nagrađeni mladi učenici s područja općine koji su postigli  sjajne rezultate na brojnim natjecanjima.
Dodijeljene pohvalnice i javna priznanja
Pohvalnice su primili Severina Lajtman, Tin Hrgović, Eli Hrgović, Petar Gazdek, Jana Držanić, Melany Klobučarić, Ana Marčec, Ivo Maček, Štefan Granatir, Medijska grupa OŠ Tomaša Goričanca, FUTSAL ekipa Školskog športskog društva "Ftiči", i Stariji tamburaški sastav KUU Zvon Župne zajednice Mala Subotica. Uslijedila je i dodjela javnih priznanja, pa je tako zahvalnicu primio Antun Halić, za dugogodišnji nesebičan doprinos i entuzijazam u provođenju humanitarnih aktivnosti u Crvenom križu, nakon čega su uručene i posebne plakete. Temeljem odluka Općinskog vijeća, "Grb Općine Mala Subotica" primila je dugogodišnja ravnateljica OŠ Tomaša Goričanca Đurđa Horvat za izniman doprinos razvoju i unapređenju osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja te svekoliki doprinos zajednici, dok je "Pečat Općine Mala Subotica" otišao u ruke predstavnika DVD-a Držimurec-Strelec povodom 90. godišnjice osnutka za izniman doprinos unapređenju vatrogastva i zaštite od požara na području općine. Cijelu je svečanost upotpunio i prigodan kulturno umjetnički program u kojem su nastupili djeca Dječjeg vrtića Potočnica, Ivan Barić, Tino Jelenić i Eni Sečan uz pratnju tamburaša KUU Zvon, Dječja folklorna skupina KUU Zvon, te Puhački orkestar Općine Mala Subotica.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content