Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novih 11 turističkih proizvoda u 2017. godini: „Međimurska županija prepoznaje vrijedne i marljive ljude u turizmu“

Datum objave: 30. lipnja 2016.

Više od 40 novih programa, sadržaja i novootvorenih kapaciteta, Međimurska županija financirala je izvan redovnog podupiranja turizma, tijekom pet godina provođenja programa Turističke potpore.  Tako je na tržištu niz sadržaja, turističkih proizvoda koje međimurski turizam i djelatnici u turizmu predstavljaju svojim gostima. Naime temeljem Javnog poziva „Turističke potpore u 2016.“, dodijelit će se bespovratna potpora 11 prijavljenih turističkih projekata koje je nakon evaluacije stručno Povjerenstvo ocijenilo najboljima. Među njima je u Proračunu raspoređeno osiguranih 250.000,00 kuna, a ovogodišnji dobitnici su Udruga Međimurska gruda, PC Podrška d.o.o., Diacro - Mala hiža d.o.o., Zlatko Novinić, OPG Marinko Lisjak, Karolina Šimunković, Vinogradarstvo i podrumarstvo Branimir Jakopić, OPG Hren Marijan, Domaća radinost Antun Horvat, Maja Knezić i Vesna Osojnički, s kojima su danas i potpisani ugovori o potporama za realizaciju vrijednih projekata. S ovogodišnjim dobitnicima potpora MŽ je dosad uložila više od 1.150.000,00 kuna u 40 različitih turističkih projekata koji su našli svoje mjesto na tržištu.
Posavec: „Ljudi su ti koji diktiraju razvoj i uspješnost međimurskog turizma!“
Zadovoljstvo mi je potpisati s vama ove ugovore te Vam čestitam na idejama, inovativnosti i želji da zajedno stvaramo nove turističke sadržaje i razvijamo međimurski turizam. Unatoč zahtjevnim financijskim vremenima, često puta i izostankom državne potpore u razvoju kontinentalnog turizma, drago mi je da smo i ove godine uspjeli  realizirati naš projekt i potpore u cilju razvoja lokalne zajednice. Svjesni smo kako turizam čine ljudi, njegov razvoj diktirate upravo vi i zato se svako ulaganje višestruko vraća nama, našem turizmu, gospodarstvu, a u konačnici i gostima“,rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec, prije nego je potpisao 11 ugovora u okviru projekta za koji je ove godine zaprimljeno najviše, duplo više nego prošle godine projekata, od različitih prijavitelja iz svih segmenata turizma te svih dijelova Međimurja.
U ovim je projektima prepoznata jedna dodatna vrijednost za naše gospodarstvo i turizam, pa će se tako financirati obrtništvo, domaća radinost izrade terakote, naglasak je stavljen i na cikloturizam kao rastući segment našeg turizma po kojem postajemo prepoznatljivi – financirat će se oprema za iznajmljivanje gostima, biciklističke staze, nabavka bicikala kao turistička ponuda, uz to kupit će se turistički vlak za razvoj vinskih cesta koji će voziti diljem cijelog Međimurja, a zaključit će se i uređenjem zbirke Štrekari, koja je predstavljena i u okviru Dana Međimurske županije, u susret 156. obljetnice prve hrvatske pruge.
Međimurje iz godine u godinu podiže kvalitetu usluga stvaranjem novih vrijednosti
Odabir projekata koji će zaživjeti najkasnije u prvoj polovici 2017. godine, odrađen je po zadanim kriterijima.  „Vrlo je važno naglasiti da je ove godine bio jako težak odabir obzirom da su svi prijedlozi bili veoma kvalitetni. Mi imamo jasne kriterije koje treba zadovoljiti, a glavna intencija i ovoga puta je bila da se stvara nova vrijednost u međimurskom turizmu, obogaćuje postojeća turističku ponudu, da podižu kvalitetu usluga, razvijaju nove smještajne kapacitete kojima privlačimo goste i povećavamo broj noćenja“, naglasila je zamjenica župana, ujedno predsjednica Povjerenstva za odabir Sandra Herman. Najviše će sredstva, 50.000,00 kuna ići za kupnju turističkog vlaka za razvoj vinskih cesta i proširenje turističke ponude, te po 30.000,00 kuna za projekte Show kuhinje u Mačkovcu te 1. fazu projekta „Pozojevi gosti“ u Brezju.
U ime dobitnika zahvalio se  Marinko Lisjak, dobitnik potpore za završetak farme Muškatljin. Čast mi je da se u ime svih dobitnika mogu zahvaliti Županiji na dodijeljenim sredstvima te obećajem da ćemo ih kvalitetno upotrijebiti te završiti ili započeti turističke projekte koji će doprinijeti razvoju turizma u Međimurskoj županiji. Nadam se da ćemo s otvaranjem novih radnih mjesta biti dodatni poticaj za nove primatelje potpora idućih godina. Drago mi je da živimo u Županiji koja prepoznaje vrijedne i marljive ljude koji svojim radom doprinose boljitku i napretku našega kraja“, za kraj je dodao vlasnik OPG-a Marinko Lisjak.

#odgovornost #znanje

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content