Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obiteljskom događanju u Čakovcu se pridružili i prolaznici

Datum objave: 27. lipnja 2016.

Četvrto obiteljsko događanje u projektu ON THE MOVE održali smo u Čakovcu, 26. lipnja. Podno zidina Starog grada, naši polaznici sportskih programa su se razonodili s roditeljima u obiteljskim igrama, no prije toga su se razgibali na samom ulazu u Perivoj Zrinskih od strane Trga Republike.
Potom ih je većina otišla na orijentacijsko hodanje, u potragu za šest pečata razmještenih po stablima u Perivoju - sve ih uspješno prikupivši. Osvježili su se vodom Kala, na čemu zahvaljujemo našem sponzoru Atlantic tradeu - Cedevita, i tako prikupili snagu za odmjeravanje brzine u igri mačke i miša - u čemu su se pridružili i prolaznici sa svojom djecom.
Istodobno, u atriju Starog grada Slađana Herman je vodila kulinarsku radionicu na kojoj je pobuđeni interes za jela bio jednako velik kao i na prvoj. Pripremila je kukuruznu kašu s jogurtom, svježim sirom i tostiranim lanom, crnim i bijelim sezamom; potom popečke od prosa i špinata; zlevanjku s heljdinim brašnom, zobenim pahuljicama, orasima i jabukom te kukuruzni močnjak s umakom od jagoda. Također, Branko Vrčić, dr.med. se kao stručnjak za prehranu obratio osvrtom na spravljena jela, odgovorio na brojna pitanja i razmijenio iskustva s polaznicima radionice koji i sami imaju dosta prijedloga, informacija i spoznaja vezanih uz nabavu provjereni namirnica i spravljanja jela primjerenih djeci predškolske dobi. Recepte jela s radionice ćemo objaviti naknadno.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content