Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana državnosti

Datum objave: 24. lipnja 2016.

Povodom Dana državnosti, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:
             Poštovane Međimurke i Međimurci!
    25. lipnja obilježavamo dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, čime je ostvarena višestoljetna želja naroda za stvaranjem vlastite države. Ta je namjera prethodno iskazana održanim referendumom, na kojem su građani Hrvatske jasno izrazili svoj stav, sa željom za neovisnošću. Ipak, put do istinske slobode za Hrvatsku potrajao je još nekoliko godina tijekom kojih je prošla krvavi put Domovinskoga rata. Upravo je iz tog razloga, Dan državnosti prilika da se prisjetimo onih koji su svojom hrabrošću, ustrajnošću i zajedništvom omogućili da danas živimo u modernoj i europskoj državi. Republika Hrvatska nastala je na temeljima koje joj je omogućila žrtva naših branitelja, a među njima i 78 međimurskih boraca koji su diljem Hrvatske položili svoje živote za domovinu.
    Zahvaljujući njima danas živimo u slobodnom i demokratskom društvu kakvo smo priželjkivali, te si iz tog razloga ne možemo dozvoliti živjeti u prošlosti, već se usmjeriti prema budućnosti i stvarati bolje uvjete za sve naše građane, kao i generacije koje tek dolaze. Iako su vremena kroz koja trenutno prolazimo izrazito turbulentna, ne smijemo zaboraviti da smo se borili za državu koja će iskorištavati sve svoje potencijale, stvarati nove vrijednosti i radna mjesta,te u kojoj mladi neće pomišljati na odlazak. To nisu samo puki snovi, već realni ciljevi kakve postižemo upravo ovdje u Međimurju, a želimo da se tako ponaša i ostatak zemlje. Svojim primjerom dokazujemo da je uz odricanje, veliki trud i predani rad  moguće stvoriti zajednicu po mjeri čovjeka, a tako ćemo nastaviti raditi i dalje.
 
                Čestitam Vam Dan državnosti!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content