Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županije potiču izvrsnost: Oskar znanja poruka je da se rad i trud uvijek isplate

Datum objave: 10. lipnja 2016.

„Ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativija je investicija. Zato smo ove godine u Hrvatskoj zajednici županija donijeli Odluku o sufinanciranju dodjele Oskara znanja. Učenici koji se najviše trude i zalažu trebaju biti istaknuti i nagrađeni, a to će sigurno motivirati i ostale da teže tom cilju“, kazao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk povodom suradnje Hrvatske zajednice županija s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta na ovogodišnjoj svečanoj dodjeli nagrade Oskar znanja.
Nagrada Oskar znanja poruka je da se rad i trud uvijek isplate jer postići zavidne rezultate nije moguće bez puno odricanja. Izvrsnost treba poticati, a svi župani složili su se da je dodjela Oskara znanja izniman način da se to učini na nacionalnoj razini. Tako će Hrvatska zajednica županija sa 75.000 kuna pomoći održavanje svečane dodjele te simbolične, ali važne nagrade, koja će se održati u četvrtak, 16. lipnja, i petak, 17. lipnja.
U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Oskare znanja dobit će učenici državni prvaci na natjecanjima u znanju i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Ta će dodjela biti održana u četvrtak, 16. lipnja, a sljedeći dan, 17. lipnja, Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa. Druga dodjela održat će se u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu zahvaljujući i ove godine predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademiku Zvonku Kusiću. Obje dodjele počinju u 12 sati.
„Među prioritetima svake županije svakako su obrazovanje te osiguravanje europskih obrazovnih standarda i jednakih mogućnosti školovanja svim učenicima. Ulaže se u obnovu i izgradnju novih škola, stipendiraju se i deficitarna zanimanja kako bi se mladi vratili u svoju sredinu koja im ima što ponuditi. Djeca su naša budućnost, a svojim uspjesima nagrađeni nam pokazuju da je Hrvatska u dobrim i sigurnim rukama“, poručuje Pauk.
Skulpture Oskara znanja i ove godine izrađuju učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji su se prošle godine iskazali svojom kreativnošću.
FOTO Bitunjac
 
POPISI DOBITNIKA OSKARA ZNANJA ZA 2016. GODINU:
16.6._Drzavna_i_medunarod_natjecanja_Oskar_znanja_najnovije_2
17.6._Popis_drzavnih_prvaka_u_glazbi_i_plesu_novo

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content