Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan Općine Domašinec obilježen svečanom sjednicom Općinskog vijeća

Datum objave: 9. lipnja 2016.

U novoobnovljenim prostorijama Društvenog doma u Turčišću, Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Domašinec. Uz velik broj mještana, predstavnika udruga, općinskih vijećnika i načelnika susjednih općina, sjednici su prisustvovali zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, zamjenica načelnika Ivančica Božić, župnik župe Sveti Juraj u Trnju Darko Kelemenić, koji je ujedno i blagoslovio novootvoreni Društveni dom, a svima se uvodno obratio načelnik Općine Domašinec Dragutin Lisjak.
Ponosan sam na sve učinjeno na području naše Općine u proteklom razdoblju što samo dokazuje da se uz dobru organizaciju i kvalitetne ljude mogu provesti svi zacrtani ciljevi“, rekao je načelnik Lisjak te istaknuo neke od najvažnijih investicija. Među njima su, prije svega, obnovljene prostorije Društvenog doma u Turčišću, što se prigodno i moglo vidjeti na samoj sjednici, zatim obnova općinskih prostorija u Domašincu, postavljanje javne rasvjete u ulici Vladimira Nazora i sanacija odvodnje oborinskih voda u ulici Katarine Zrinski u Domašincu, no naglasio je kako se može učiniti još više uz veću pomoć i podršku od strane državnih tijela vlasti, pogotovo resornih ministarstava.
Također, posebno se osvrnuo na najave o mogućem ukidanju pojedinih općina, naglasivši pritom kako Domašinec kao općina zaslužuje zadržati svoj status zbog svih uspješno provedenih projekata kojima podiže standard svojih mještana. S time se ujedno složila i zamjenica župana Herman koja je Općinu Domašinec navela kao primjer dobre prakse, obzirom da s izrazito ograničenim sredstvima postiže zaista puno.
Ovdje politikanstvu nema mjesta i vidi se kako svi rade isključivo za dobrobit cijele općine, a zadaća je države da omogući uvjete svim jedinicama lokalne samouprave da se ravnomjerno razvijaju, umjesto da razmišlja o njihovom ukidanju“, istaknula je Herman. Svečanu sjednicu pratio je i prigodni kulturno-umjetnički program koji su pripremili mladi folkloraši, učenici Osnovne škole Domašinec, kao i Puhački orkestar Općine Domašinec, a nakon službenog dijela druženje je nastavljeno pod šatorom pored Društvenog doma.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content