Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisivanjem ugovora u Županiji svih 20 lovačkih društava dobilo desetogodišnji zakup prava lova

Datum objave: 8. lipnja 2016.

U županijskoj Maloj vijećnici potpisani su Ugovori kojima se zaključuje zakup prava lova za pet zajedničkih lovišta na novo desetogodišnje razdoblje u Međimurskoj županiji. Ugovore su svečano potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i predstavnici lovozakupnika pojedinih lovišta. Radi se o lovačkim društvima „Patka“ Donji Vidovec - Sveta Marija, „Jastreb“ Domašinec, „Prepelica“ Mala Subotica, „Zec“ Čakovec i „Trčka“ Sveti Martin na Muri, a ugovore su potpisali redom Josip Mihalac, Dušan Glad, Franjo Bukal, Stjepan Perko i Drago Bohnec. Njihov i županov potpis produžio je dosadašnji zakup lovišta do 31. ožujka 2026. godine, što su potvrdili i prisutni zamjenik župana Zoran Vidović i privremeni pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Darko Radanović.
Naime, kao što je poznato, isti su se ugovori u ožujku potpisali s 15 lovačkih društava koje upravljaju s isto toliko lovišta u Međimurskoj županiji, a navedenih pet tada nije dobilo odobrenje resornog ministarstva za produljenje ugovora o zakupu. Prethodnu suglasnost Ministarstvo poljoprivrede nije izdalo zbog činjenice da su u prethodnom razdoblju protiv njih podneseni optužni prijedlozi zbog prekršaja iz pojedinih članaka Zakona o lovstvu. Nakon njegove promjene, te ponovljenog zahtjeva Županije prema Ministarstvu dobivena je potrebna suglasnost za produljenje zakupa i za ovih pet društava, koja je zatim usvojena i na posljednjoj sjednici Skupštine. „Iako smo to nešto duže čekali, hvala svima, znam da je Županija napravila sve da se ishodi ova dozvola kako bi nadalje mi mogli gospodariti našim lovištima, na čemu smo zahvalni“, rekao je Franjo Bukal, predsjednik LD „Prepelica“ Mala Subotica. Zadovoljstvo odlukom, u ime svih prisutnih lovaca, izrazio je i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec.
Župane, najljepše se zahvaljujem u ime saveza i svih lovačkih društava, i nadam se da će u skoro vrijeme biti gotove i lovnogospodarske osnove“, rekao je i pritom pozvao sve da u subotu budu dio izborne skupštine lovačkog saveza. Mislim da možemo biti zadovoljni rezultatom koji je posljedica jednog puta koji je trajao dugo, na kojem je bilo puno prepreka, ali kojeg smo riješili na najbolji mogući način u okviru svih onih zakonskih propisa, uvjeta i načina na koje često puta nismo mogli utjecati. Potpis ugovora samo je formalni čin naše suradnje, želim da i dalje uspješno čuvate naša lovišta, ovo je još jedan dokaz kako čvrsto stojimo iza vas te maksimalno štitimo interese naših lovaca“, rekao je međimurski župan Posavec te dodao da će biti izrađena nova lovnogospodarska osnova i da će pritom  regulirati cijenu koju izdvajaju, vjerujući kako će ona biti prihvatljivija za sva društva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content