Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Strahoninec proslavila svoj dan uz svečani program

Datum objave: 7. lipnja 2016.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorani Društvenog doma u Strahonincu obilježen je Dan Općine Strahoninec, uz prisustvo brojnih uzvanika i gostiju, ali i velikog broja mještana. Bila je to prilika predstavnicima Općine da rezimiraju učinjeno u proteklom razdoblju, te najave daljnje planove i korake u posljednjoj godini svog mandata. „Iako su prošle godine ovdje održani izvanredni izbori, mogu reći da je i dalje vidljiva želja svih vijećnika da naša Općina napreduje, bez obzira na političku opredijeljenost“, rekao je uvodno predsjednik Općinskog vijeća Općine Strahoninec Zdravko Vincetić, te posebno naglasio kako suradnja s izvršnom vlasti Općine funkcionira na najvišoj razini, no da je za realizaciju mnogih projekata potrebna i pomoć s viših instanci. „Osjećam veliku potrebu da ispred Općinskog vijeća zamolim državne i županijske predstavnike da pomognu u kreiranju i ostvarivanju naših planova, čime bismo puno lakše obavili preostali dio posla i planova koje smo si zacrtali“, zaključio je Vincetić.
Prošlo je 19 godina otkako je naša Općina postala samostalna jedinica, a danas je jedna od najpoželjnijih za život, druga po gustoći naseljenosti u Međimurju, te privlači mnogo mladih obitelji“, napomenuo je načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec, predstavivši pritom sve što je napravljeno na prostoru općine. Tako je izgradnja kanalizacije sufinancirana sredstvima iz europskih fondova u iznosu od 91 posto, započeli su završni radovi na cestama i stazama, posebno se ističe dovršetak pješačko-biciklističke staze kojom se usmjerava velika pažnja prema djeci, stipendiraju se svi studenti s područja općine, otvaraju se nove stambene jedinice, obzirom da je iskazan veliki interes od strane mladih obitelji za stanovanjem u Strahonincu, te se čeka samo lokacijska dozvola kako bi se moglo krenuti u realizaciju projekta. „Čeka se još suglasnost Vlade Republike Hrvatske za zaduženjem kako bi mogli, zajedno sa Županijom koja je naša velika podrška, konačno ostvariti dugo željeni projekt izgradnje sportske školske dvorane“, posebno je istaknuo načelnik Lehkec. Također, naglasio je i kako je Općina ponosna na postignute rezultate svojih učenika, pa su tako mladi nogometaši iz Strahoninca državni prvaci u nogometu, te će uskoro nastupiti na turniru u Italiji.
Volimo reći da su djeca naša budućnost, stoga je vrlo važna zadaća politike da stvori što bolje i kvalitetnije uvjete za život, kako bi zaustavili trend odlaska mladih u inozemstvo i zadržali ih da žive i rade ovdje u Međimurju“, istaknuo je u svom govoru zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, dodavši kako je Strahoninec zaista primjer uređenosti, obzirom da kao najmanja općina u Međimurju omogućuje visok standard svojim mještanima i pritom privlači velik broj mladih obitelji. „Nadam se da će apel predstavnika Općine uroditi plodom, jer Županija već duže vrijeme inzistira da se ovaj važan projekt za Strahoninec realizira, a potrebna je samo suglasnost ministarstva financija za kreditnim zaduženjem Općine i vjerujem da ćemo zajedno to uspjeti i ostvariti“, napomenuo je Vidović i čestitao svim čelnicima na uloženom i ostvarenom.
Svim prisutnima obratio se zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak koji je priznao kako se nalazi u pomalo neobičnoj situaciji.  „Neobično mi je da sam u vlastitom mjestu, gdje sam bio dio Općinskog vijeća u posljednjem sazivu, pozvan u funkciji zamjenika ministra, no drago mi je vidjeti da ono za što se ja zalažem, a to je demografski razvoj, postaje specifično u Strahonincu koji je postao privlačna sredina za mlade“, rekao je zamjenik ministra Šlezak, pohvalivši pritom rad predstavnika Općine. Svečanoj sjednici su, uz spomenute, prisustvovali i zamjenik načelnika Općine Strahoninec Josip Šipek, brojni predstavnici lokalnih samouprava Međimurske županije, državnih tvrtki, institucija i škola, a posebnu pozornost privukli su nastupi mališana iz osnovne škole i vrtića u Strahonincu, kojima je još jednom potvrđena važnost ulaganje u mlade.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content