Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz pomoć Međimurske županije stvorit će se uvjeti za djelovanje udruga i klubova za više od 400 mještana Donje Dubrave

Datum objave: 27. svibnja 2016.

Kulturno umjetničko društvo „Seljačka sloga“, Udruga umirovljenika, Udruga obrtnika, Udruga žena, Puhački orkestar općine Donja Dubrava, ZEUS – Zaštitarsko ekološka udruga Senjar, Udruga branitelja, Udruga navijača, članovi Košarkaškog kluba Donja Dubrava i mnogi drugi, kojih je više od 400-tinjak, uskoro će svoje aktivnosti provoditi u za to adekvatnim prostorima. Mnogima to ne predstavlja neki luksuz, no mještanima Donje Dubrave itekako da, kako je već godinama mjesto glavnih zbivanja tamošnji Dom kulture „Zalan“ koji je u lošem stanju.
Nakon što je obišao dom, inače nepokretno kulturno dobro upisano u Registru kulturnih dobara Republike Hrvatske, župan Međimurske županije Matija Posavec donio je odluku kako će se krenuti u unutrašnju obnovu te za to u Proračunu osigurao nešto više od 96 tisuća kuna. Temeljem toga, u prostorima Doma, potpisan je Sporazum o zajedničkom financiranju unutrašnje obnove Doma kulture „Zalan“, a uz potpisnike župana i načelnika Općine Donja Dubrava, Dražena Misera, istom su prisustvovali i Drago Mikulan, zamjenik načelnika, pročelnik Ivan Štefić te Matea Vadla, viši stručni suradnik. Kako je naglasio načelnik, posljednje ulaganje u objekt bilo je prije deset godina kada je restauriran vanjski dio same zgrade, pa je ova obnova itekako potrebna.
„Drago mi je da se na ovakav način pokazuje da se misli i na našu općinu, stoga zahvaljujem županu što je prepoznao važnost ulaganja u naš Dom kulture koji nama ima neprocjenjivu vrijednost“, dodao je načelnik i objasnio kako su glavne aktivnosti projekta zidarski, soboslikarski, keramičarski te parketarski radovi, sukladno troškovniku koje je odobrilo Ministarstvo kulture - Konzervatorski odjel u Varaždinu. „Kad pogledate onaj ljudski aspekt, ovo je ulaganje minimalno za ono što će značiti svakom mještaninu. I svjestan sam da to ne znači samo 400-tinjak članova udruga i klubova, već će ovom obnovom Dom kulture okupljati svaki dan sve više mještana, ali i susjeda koji će koristiti ovo srce općine za rad i aktivnosti te druženja“, rekao je međimurski župan te istaknuo posebno veselje što je svoj posjet Međimurju i Donjoj Dubravi najavila nasljednica obitelji Zalan koja će pritom donirati tri slike ove plemićke obitelji.
Završetak adaptacije planiran je do Dana Općine, 13. srpnja, no ukoliko se radovi oduže, svakako do najveće manifestacije u tom kraju, „Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje“ krajem kolovoza.
 

#odgovornost

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content