Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Udruga slijepih Međimurske županije otvorila svoja vrata građanima

Datum objave: 25. svibnja 2016.

U sklopu nacionalne manifestacije Dani otvorenih vrata udruga koju od 23. do 25. svibnja 2016. godine organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, svoja je vrata otvorila i Udruga slijepih Međimurske županije. Tom su prigodom u prostorijama udruge posjetitelji mogli prisustvovati prezentaciji pomagala za slijepe osobe i igračaka za slijepu djecu, a to je ujedno bila prilika za sudjelovanje u kreativnim radionicama i upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima koje provodi udruga.
Tako je u posjet pristigla i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je pohvalila rad udruge i njene iznimne rezultate ostvarene u brojnim projektima. Nije propustila istaknuti veliku ulogu koju u tome ima predsjednica udruge Marija Ciglar koja je ujedno i predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije. Uz zahvalu Međimurskoj županiji na velikoj potpori koju pruža udruzi, predsjednica Ciglar pozvala je zamjenicu župana da se okuša u igranju elektroničkog pikada za slijepe osobe sa simulacijskim naočalama. Osim pikada, posjetitelji su tokom dana imali prilike okušati se u visećoj kuglani i sudjelovati u kreativnoj radionici na kojoj se salvetnom tehnikom oslikavalo staklenke.
Cilj je ovakvih događanja u prostorijama naše udruge da građanima i široj javnosti približimo našu svakodnevnicu i pokažemo kakve aktivnosti i projekte provode naši članovi“, rekla je Ciglar i tom prilikom zahvalu uputila i svim asistentima koji svakodnevno pomažu u udruzi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content