Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Šuker i Srebrić u Međimurju pozdravili 130 malih nogometaša

Datum objave: 24. svibnja 2016.

Međimurje je ovih dana centar Hrvatske, ali i regije kada je u pitanju nogomet, jer osim što po prvi puta u zemlji ugošćuje pripreme hrvatske seniorske nogometne reprezentacije, ujedno je ugostio i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. „Međimurje je oduvijek bilo poznati nogometni kraj, sredina koja okuplja velik broj klubova, a uz uvjete kakve nogometaši imaju u Sv. Martinu jasno je zašto se vraćamo, dosad s mladim reprezentativcima, ovog puta sa seniorima“, naglasio je Šuker kojeg je prilikom dolaska pozdravio i župan Međimurske županije Matija Posavec. „Dolazak samog vrha hrvatskog saveza, ali i izabrane vrste, samo je dokaz brige HNS-a o međimurskom sportu, a drago mi je što smo današnji radni posjet iskoristili i za dogovor, da osim priprema, Međimurje ugosti i prvu sljedeću prijateljsku utakmicu naših Vatrenih“, rekao je međimurski župan.
Da se to ostvari u što skorije vrijeme, nadaju se i mališani, dječaci i djevojčice od 7 do 16 godina koje su Posavec i Šuker danas posjetili, u pratnji predsjednika Međimurskog nogometnog saveza Matu Kljajića. „Okupili smo oko 130 djece danas na jednom mjestu i ispričali lijepu nogometnu priču. Iako smo mislili da će nam vrijeme pokvariti raspoloženje, to se nije dogodilo, ovdje smo danas da ih okrenemo prema sportu i da im priuštimo iskustvo koje će pamtiti“, objasnio je Kljajić predstavljajući 5. Nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske koji je održan u organizaciji Svjetske organizacije Roma na čelu s predsjednikom Totijem Dedićom te Nogometne akademije Nacionalnih manjina Republike Hrvatske iz Slavonskoga Broda na čelu s predsjednikom Elmirom Mehmedovićem, a uz podršku predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u čije ime je sve pozdravio njen izaslanik Nenad Horvatić, predsjednik varaždinskog nogometnog saveza.
„Bez sumnje smo jedini koji imamo kamp i akademiju za nacionalne manjine i na to smo izuzetno ponosni. Kao član Izvršnog odbora FIFA-e vam kažem da vjerujem da će puno zemalja kopirati ovaj sustav i kamp, koji smo namijenili svim djevojčicama i dječacima koji vole nogomet, a takvih kod nas ne nedostaje“, objasnio je predsjednik HNS-a i dodao kako je ovo svojevrsna pomoć djeci da se što lakše integriraju u društvo. „Najlakši način za to svakako je kroz sport, koji stvara toleranciju i zajedništvo te djecu uči pravednosti. Vjerujem da će se mnogi nakon ovog kampa odlučiti za sport u svoje slobodno vrijeme, a to je i najbolji mogući rezultat i ishod“, za kraj je dodao viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content