Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U osam međimurskih općina i jedan grad 2,2 milijuna kuna za Program održivog razvoja lokalne zajednice

Datum objave: 23. svibnja 2016.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je popis projekata koji će se financirati iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu. Od 32 projekta iz Međimurske županije koji su zadovoljili administrativnu provjeru, njih 9 bit će sufinancirano u ukupnom iznosu od 2.129.000 kn, jednakom iznosu koji je bio predviđen za našu županiju samim pozivom. Iznos će tako podijeliti osam općina i Grad Prelog, koji je ujedno dobio najviše sredstava potpore, 600 tisuća kuna za rekonstrukciju prometnica i infrastrukture Ulice Kralja Petra Krešimira IV u Prelogu.
Pola milijuna kuna izdvojit će se za prvu fazu projekta energetske učinkovitosti u Općini Donja Dubrava, 349 tisuća kuna za građenje građevine infrastrukturne namjene u Općini Štrigova, 150 tisuća kuna  za izgradnju sustava oborinske odvodnje u Ulici Nikole Tesle u Općini Orehovica, a 130 tisuća za adaptaciju i uređenje Društvenog doma Sveti Križ u Općini Mala Subotica. Po 100 tisuća kuna namijenjeno je Općini Gornji Mihaljevec za uvođenje ekološke rasvjete u naselja, za uređenje Kulturno – sportskog centra Celine u Općini Podturen, za rekonstrukciju i dogradnju spremišta uz Dom kulture u Donjem Pustakovcu u ingerenciji Općine Donji Kraljevec te za rekonstrukciju postojeće prilazne prometnice uz groblje s izgradnjom parkirališta u Općini Sveta Marija.
Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj. Ukupno 170 projekata za 2016. godinu vrijedno je 40 milijuna kuna, a svečanost potpisivanja sa svim korisnicima upriličit će se u srijedu 25. svibnja od 12:00 sati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content