Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Oskar znanja 2016. pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice županija

Datum objave: 23. svibnja 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ove godine organiziraju svečanu dodjelu Oskara znanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.
Članovi Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na svojoj su 42. sjednici održanoj krajem travnja donijeli Odluku o sufinanciranju i pokroviteljstvu svečane dodjele nagrade Oskar znanja 2016. godine u iznosu od 75.000,00 kuna.
„Županije su osnivači većine osnovnih i srednjih škola. Kao takve, uz brigu o materijalnim uvjetima, one financiraju i izgradnju novih škola, prijevoz učenika i dio izvannastavnih aktivnosti. Zato smo ove godine u Hrvatskoj zajednici županija donijeli Odluku o sufinanciranju dodjele Oskara znanja. Djeca su naša budućnost. Sve što uložimo u njih uložili smo u bolje i sretnije sutra. Ovo je prilika da izvrsnim učenicima pokažemo da cijenimo njihove uspjehe i napor koji čine da bi bili najbolji. Izvrsnost treba poticati, a svi župani složili su se da je dodjela Oskara znanja izniman način da to i učinimo“, istaknuo je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za ovogodišnju dodjelu osiguralo je 100.000,00 kuna. U Agenciji za odgoj i obrazovanje ističu zadovoljstvo tijekom priprema za Oskar znanja. Uključivanje šire zajednice u organizaciju ove manifestacije prilika je da se izvrsnim učenicima pokaže kako društvo cijeni njihove uspjehe i napor koji čine kako bi bili najbolji.
Planirane su dvije svečane dodjele Oskara znanja.
Dodjela za učenike državne prvake na natjecanjima u znanju i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 16. lipnja 2016. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Sljedeći dan, 17. lipnja 2016. godine, Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa. Dodjela će se održati u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu zahvaljujući i ove godine predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademiku Zvonku Kusiću.
Skulpture Oskara znanja i ove godine izrađuju učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji su se prošle godine iskazali svojom kreativnošću.
Sve informacije o ovogodišnjoj svečanoj dodjeli Oskara znanja bit će dostupne na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatske zajednice županija.
FOTO: www.skolskiportal.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content