Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vatreni po prvi puta na pripremama pred veliko natjecanje u Hrvatskoj, u Međimurju

Datum objave: 22. svibnja 2016.

Kako je i najavljivano proteklih tjedana danas su naši Vatreni na čelu s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Antom Čačićem došli u Međimurje gdje će u Svetom Martinu na Muri odraditi prvi dio priprema za predstojeće Europsko nogometno prvenstveno koje se održava u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja. Pristigle reprezentativce, jedne od najboljih europskih pa i svjetskih nogometaša, je dočekao i pozdravio župan Međimurske županije Matija Posavec kao i predsjednik Zajednice sportova Međimurske županije Mato Kljajić, načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec te direktor LifeClass Termi Sveti Martin Branimir Blajić. Kao što je općepoznato naši Vatreni su do sada pripreme imali u susjednim zemljama Sloveniji i Austriji te je ovo je prvi put kako je izabrano mjesto u Hrvatskoj kao baza za pripreme za jedno veliko natjecanje.
Ovo je oaza mira i ljepote
Nekako se samo po sebi nametnulo pitanje kako to da je izabrano baš Međimurje, odnosno Sveti Martin na Muri. “Međimurje se pokazalo kao prava oaza mira i ljepote i upravo je to, uz one osnovne uvjete za treninge, potrebno našim nogometašima nakon napornih treninga i utakmica u svojim klubovima. A ovdje u Međimurju, u Svetom Martinu imamo sve na jednom mjestu.“ – izjavio je Ante Čačić te se zahvalio županu na izrazitom gostoprimstvu.
Ovo je veliko priznanje Međimurju, ali i još jedan konkretan rezultat svega što radimo posljednjih godina upravo s ciljem da se pozicioniramo kao jedna od najpoželjnijih destinacija kontinentalne Hrvatske za sve oblike turizma, pa tako i onog sportskog. Kako će se u konačnici uvjeriti i naši nogometaši, ovdje će imati izvrsne uvjete za rad i pripreme, a za osjećaj da su kao kod kuće su se već pobrinuli mještani Svetog Martina koji su samoinicijativno počeli uređivati svoje okućnice hrvatskim zastava te “kockicama“. Time pokazuju i dokazuju da cijela općina, ali i Međimurje žive za njih, posebice u danima koji slijede.“ – izjavio je Posavec.
Već danas u 18 sati reprezentativci će na nogometnom igralištu NK Polet iz Svetog Martina ima prvi trening, a sukladno planu tako će biti sve do petka, kada je u Koprivnici planirana prva pripremna utakmica i to protiv Moldove. Nakon toga reprezentacija odlazi u Rovinj gdje će odraditi drugi dio priprema, a u subotu u Rijeci igraju drugu utakmicu protiv San Marina.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content