Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Šenkovec

Datum objave: 22. svibnja 2016.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća na dan zaštitnice župe, svete Jelene Križarice obilježen je Dan Općine Šenkovec. Uvodni pozdrav uzvanicima i gostima je uputio predsjednik Općinskog vijeća Antun Juras koji se u emotivnom govoru prisjetio početaka jedne manjih ali projektima jedne od najbogatijih  općina u Međimurju. Tom je prilikom istaknuo niz projekata i aktivnosti koje su provedene bez obzira na proračunska sredstva, ali uz marljive i vrijedne čelnike lokalne samouprave sve je ostvarivo.
Mnogi su projekti uspješno završeni, dok je u planu niz novih, kako bi se još više podignuo standard života svih mještana – naglasio je načelnik Saša Horvat u godišnjem pregledu obavljenih poslova među kojima je posebno istaknuo započetu rekonstrukciju kanalizacijskog sustava u sklopu projekta aglomeracije, a koji obuhvaća ulice Zelengajska, Josipa Bedekovića, Vlahe Bukovca i najstariji dio Šenkovca ulicu Budina. - Ono na što smo posebno ponosni je činjenica da smo u sklopu samog projekta, doveli kanalizaciju i do posljednje ulice u općini Šenkovec koja nije imala kanalizacijski sustav, a to je ulica Ksajpa. Do današnjeg dana za navedeni projekt općina je iz svog proračuna izdvojila oko 770.000 kuna. S obzirom na to da svim mještanima općine Šenkovec želimo osigurati jednake uvjete za život prije par dana raspisali smo u javnu nabavu za kredit, kojim će općina financirati rekonstrukciju svih ostalih prometnica zahvaćenih projektom aglomeracije u visini od 4,5 mil. kuna. Izrađena je projektna dokumentacija za dogradnju dviju skupina u dječjem vrtiću Vrapčić, te je ishođena građevinska dozvola, što je ujedno i preduvjet za kandidiranje dogradnje vrtića na mjeru 7.4. programa ruralnog razvoja. Također je preko natječaja energetske učinkovitosti uspješno izvedena zamjena i posljednjeg trećeg djela stolarija na vrtiću za što je iz ministarstva gospodarstva dobiveno oko 58.000 kuna. – rekao je Horvat. Uz navedene projekte Općina je kandidirala Društveni dom Knezovecna na natječaj Europskog  fonda za energetsku učinkovitost  kako bi dobili bespovratna sredstva za  obnovu fasade u iznosu od 70.000 kuna dok će razliku do 188.000 kuna osigurati iz općinskog proračuna.
Horvat najavio planova za predstojeći period koji uključuju dogradnju vrtića Šenkovec za koji je potrebno oko 1.800.000 kuna, rekonstrukciju svih prometnica zahvaćenih projektom aglomeracije te izrada projektne dokumentacije za Kulturni dom Šenkovec. Želja je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju nogostupa sa sustavom za zbrinjavanjem oborinskih voda u Knezovcu, čija realizacija će se odvijati uz sufinanciranje od strane ŽUC-a.
Sjednici uz mještane bili i međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenici čakovečkog gradonačelnika Mario Medved i Romanao Bogdan, gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik, župnik šenkovečke župe sv. Jelene križarice Vladimir Kolarić, kao i načelnici susjednih i prijateljskih općina.
Nakon sjajnih govornika ispred mene, svega prezentiranog i rečenog, mogu samo reći bravo i čestitam u ime Međimurske županije. Ovaj rad i provedeni projekti nisu od jučer, to je kontinuitet i dosljednost koji traje dugi niz godina te se usprkos izazovima i s relativno malim sredstvima uvijek iznađu načini kako nešto napraviti i učiniti život mještana što kvalitetnijim i boljim. – rekao je župan Posavec te se osvrnuo i na kulturni turizam gdje će se obnovom Mauzoleja Zrinskih te kapele svete Jelene taj segment dići na još višu razinu.
Načelnik Saša Horvat i predsjednik Općinskog vijeća Antun Juras tradicionalno su uručili godišnja priznanja Općine Šenkovec, Karate klubu Globus za iznimna sportska dostignuća, Draženu Polaku za iznimno zalaganje i rad u svim općinskim udrugama i Božidaru Horvatu za izniman doprinos u razvoju vatrogastva u Knezovcu dok je najveće općinsko priznanje Povelju Općine Šenkovec ove godine dobio Mijo Belužić za unapređenje društveno političkog života Općine Šenkovec koji se u ime nagrađenih obratio prisutnima.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content