Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Preko 700 predškolaca na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Međimurja

Datum objave: 19. svibnja 2016.

I ove godine, petnaesti put zaredom,  na stadionu SRC Mladost,  djeca međimurskih vrtića okupila su se na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Pod geslom “I ja ću biti olimpijac“ više od 700 mališana iz 16 predškolskih skupina iz cijelog Međimurja odmjerila su snage  u trčanju na 50 metara, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice te malom nogometu. Hrvatski olimpijski odbor  manifestaciju  je pokrenuo još 2002. godine s ciljem promicanja duha istinskog olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.
Olimpijada je započela defileom svih ekipa te podizanjem zastave ispred pokrovitelja i suorganizatora, župana Međimurske županije Matije Posavca, gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, predsjednika Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mate Kljajića i našeg olimpijca, gimnastičara Filipa Udea.
"Najvažniji element ovog festivala je uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo, koji su puno važniji od same pobjede. Hvala roditeljima i prvenstveno brojnim odgajateljicama koji su prepoznali značaj ovog projekta te svojim trudom i vlastitim primjerom pripremili djecu za ovu Olimpijadu", istaknuo je župan otvorivši 15. Olimpijski festival dječjih vrtića.
"Pripreme su bile naporne, ali ispunjene zabavom i iščekivanjem kada će doći ovaj trenutak, kada će započeti natjecanja. I kako vidite, oni uživaju prvenstveno u zajedničkom druženju, a tek onda razmišljaju o tome hoće li pobijediti ili ne", izjavila je Elma Polanec, odgajateljica Dječjeg vrtića Vrapčić iz Šenkovca. I zaista, buduće zvijezde međimurske atletike i nogometa uživale su na sportskim terenima i ugodnim vremenskim prilikama uz snažno bodrenje navijača s tribina, a tko zna možda pokoja od današnjih malenih sportskih zvijezda jednog dana zasvjetli onim olimpijskim sjajem i s pokojim odličjem.
Ponajboljima su na završetku Festivala dodijeljene medalje i proglašeni su oni najbolji. Ali zapravo pobjednika nema jer su u biti pobijedili svi sudionici. Pobjedio je sportski duh, igra, prijateljstvo i veselje.

#volja
#odlučnost

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content