Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kampanja podizanja svijesti o kontroli populacije pasa lutalica ''Svojem psu možete reći sve……..osim zbogom ''

Datum objave: 18. svibnja 2016.
Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za  veterinarstvo i sigurnost hrane u suradnji sa  Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja (OIE) pokrenulo regionalnu kampanju podizanja svijesti javnosti o kontroli populacije pasa lutalica jer svakodnevna briga za psa izvor je zadovoljstva i ljubavi, ali može i biti izazov jer dolazi s odgovornostima koje su dio globalnog nastojanja vezanog uz kontrolu populacije pasa.
Svjetska organizacija za zdravlje životinja (OIE) službeno je započela kampanju dana 13. svibnja 2016. godine u svim zemljama jugoistočne Europe, a podaci o kampanji,  osim na stranicama Ministarstva poljoprivrede (http://www.veterinarstvo.hr/),  mogu se naći i na poveznici Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE): http://www.oie.int/en/for-the-media/press-releases/detail/article/new-initiative-of-the-oie-to-control-stray-dog-population/
Za potrebe navedene kampanje izrađeni su informativni materijali koji se sastoje od letaka, plakata i  upitnika, a koji promoviraju odgovorno vlasništvo vezano za životinje (označavanje pasa, cijepljenje, skrb za pse i nenapuštanje pasa) i namijenjeni su široj populaciji, sve u svrhu  razvijanja svijesti javnosti, a osobito mladih, o zaštiti životinja.
Unutar navedene kampanje distribuirat će se promotivni materijali u školama, veterinarskim organizacijama i skloništima za životinje s porukom '' svojem psu možete reći sve……..osim zbogom''. Promotivni materijal osmišljen je s namjerom da pomogne vlasnicima pasa u pronalaženju odgovora kako udovoljiti potrebama pasa uz istovremeno poštovanje ljudi i drugih životinja u njegovu okruženju.
Stoga, bez obzira imate li već psa ili tek razmišljate o njegovoj nabavi, ovaj će vam letak pomoći da razumijete sve obveze koje ćete imati kao odgovoran vlasnik pasa i da dobro razmotrite sve izazove koji vam predstoje uzimanjem psa.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content