Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Udruga studenata Međimurja s kolegama iz cijele zemlje posjetila Međimursku županiju

Datum objave: 15. svibnja 2016.

Međimurski studenti u Zagrebu, uz postizanje vrhunskih akademskih rezultata i dostignuća, ujedno su dugi niz godina primjer i u organiziranom djelovanju, organizaciji susreta, događanja i manifestacija. Sredinom svibnja odlučili su okupiti sve zainteresirane kolegice i kolege iz cijele Hrvatske te organizirati zajednički posjet, nikako slučajno upravo u vrijeme manifestacije Urbanovo.
U tome im se sa zadovoljstvom pridružila Međimurska županija, osigurala im autobus te prijem u Velikoj vijećnici, kako su studenti krenuli put kraja među Murom i Dravom te potaknuli provedbu ideje „Upoznajmo Međimurje“.
Radi se o projektu koji promiče ljepote, kulturu i običaje našeg kraja, a u te se ljepote moglo uvjeriti 60-ak studenata Sveučilišta u Zagrebu koje je na samom početku svog putovanja po „hrvatskom cvjetnjaku“ u vijećnici primila zamjenica župana Sandra Herman, upoznala ih s krajem u koji dolaze te im približila kulturu pijenja vina na koju je stavljen naglasak u vrijeme Dana vina u Međimurskoj županiji.
U ime studenata, na prijemu je zahvalila predsjednica udruge Karolina Kolarić, te objasnila kako Udruga studenata Međimurja okuplja sve međimurske studente u Zagrebu, s ciljem njihovog boljeg povezivanja, razmjene iskustava i pomaganja novim studentima, a ovakvim putovanjima uz upoznavanje s ljepotama Hrvatske te druženje, stvaraju prijateljske odnose, uspomene te promiču hrvatski turizam.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content