Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međunarodni je dan sestrinstva: Hvala vam na ljudskosti, toplini i plemenitom radu

Datum objave: 12. svibnja 2016.

Medicinske sestre i tehničari cijeloga svijeta obilježavaju 12. svibnja, Međunarodni dan medicinskih sestara, u spomen na rođendan Florence Nightingale, britanske medicinske sestre, inače začetnice sestrinstva kao profesije koja ja postavila temelje modernog sestrinstva. Obilježavanju se pridružilo i predsjedništvo Hrvatske komore medicinskih sestara i tehničara HUMS-a Podružnice Županijske bolnice Čakovec i Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Podružnice Čakovec prigodnom svečanošću održanom u biblioteci ŽB Čakovec.  Pritom su uz prisustvo župana Međimurske županije Matije Posavca, v.d. ravnatelja ŽB Čakovec Miroslava Horvata, ravnatelja Doma zdravlja Čakovec Branka Vrčića, ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marine Payerl – Pal, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Tomislava Novinščaka, glavne medicinske sestre bolnice Nevenke Horvat, kao i medicinskih sestara te tehničara, istaknuli aktualni problemi vezani uz djelokrug medicinskih sestara. Ujedno je iskorištena prilika da se za 30 godina rada u struci nagrade članice HUMS-a Dragica Veselko, Tatjana Zrna i Zora Kuzmić.
„Zaslužile ste i mnogo više od toga da vam se posveti jedan dan u godini, posebice to zna onaj koji je boravkom u bolnici vašu brigu osjetio na vlastitoj koži. Ponosan sam na svaki vaš doprinos i svako postignuće, jer svjesni smo da je kontakt s ljudima neizmjerno važan, ponekad i jedna topla riječ više znači od bilo kojeg lijeka. Stoga hvala vam na ljudskosti, toplini te nesebičnom i plemenitom radu“, rekao je međimurski župan i istaknuo kako se u našoj bolnici radi sjajan posao, što dokazuju rezultati koji nas svrstavaju u rang velikih bolnica. To se odnosi na postotak zbrinjavanja pacijenata, prosječnog ležaja, način tretiranja pacijenata i investicije kojima smo postavili nove standarde. Tako je najavio kako se očekuje oko 12 milijuna kuna investicija koji će biti usmjereni prema nabavci opreme, ulaganja u rodilište, psihijatriju i dnevnu bolnicu.
„Čestitam vam, vi ste zaista srce i duša naše bolnice te se nadamo suradnji i ubuduće“, kratak je i jasan bio dr. Vrčić, dok dr. Payerl – Pal dodala da upravo zajedničkim radom pokazuju koliko su kao tim i ekipa važni da bi posao bio besprijekoran te da bi  pacijenti imali najbolju njegu i liječenje. „Posebice mi liječnici prepoznajemo i cijenimo vaš trud i rad te smo svjesni da bez vas ne možemo. Stoga smo tu da vam pomognemo koliko možemo“, dodao je novi v.d. ravnatelja ŽB Čakovec i povodom jednog od najznačajnijeg datuma na području sestrinske profesije čestitao im njihov dan. Svi su se složili kako će se i dalje sustavno raditi na poboljšanju položaja medicinskih sestara u Međimurju, ali i Hrvatskoj.

#volja #odgovornost

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content