Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja

Datum objave: 11. svibnja 2016.
Ministarstvo gospodarstva objavilo je natječaj "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja# s ciljem dodjele bespovratnih sredstava poduzetnicima koji se bave istraživanjem i razvojem s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa te povećanja njihove suradnje s ustanovama iz sektora istraživanja i razvoja. Predmet ulaganja mora biti područje vezano za prioritetna tematska područja i međusektorske teme definirane u Strategiji pametne specijalizacije Republike Hrvatske.
Prihvatljivi prijavitelji: 
Na natječaju mogu sudjelovati mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici i/ili organizacije za istraživanje i širenje koje svojim znanjem i istraživačkim kapacitetima doprinose u provedbi projekata istraživanja i razvoja.
Prihvatljive aktivnosti: 
  • aktivnosti istraživanja i razvoja (vlastite aktivnosti istraživanja i razvoja, ugovorno istraživanje i kolaborativno istraživanje) koje uključuju minimalno jednu od kategorija istraživanja i razvoja: temeljno istraživanje, industrijsko istraživanje, eksperimentalni razvoj i studije izvedivosti,
  • aktivnosti početnih ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu s ciljem jačanja kapaciteta za istraživanje i razvoj.
Iznos sufinanciranja: 
  • minimalan iznos sufinanciranja: 190.000 kn,
  • maksimalan iznos sufinanciranja: 56.000.000 kn.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content