Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sjednicom BK Mura Avantura krenula nova biciklistička sezona u Međimurju

Datum objave: 10. svibnja 2016.

Iako je iza nas travanj u kojem je više od 3 tisuće Međimurki i Međimuraca vozilu utrku Biciklima međimurskim putevima, popularni BIMEP, ali i bilo dio atraktivne, apsolutno najveće utrke u regiji, Tour of Croatia, tek je sjednicom BK Mura Avantura u Svetom Martinu označen i službeni početak nove biciklističke sezone. Međimurje kao sve poželjnija cikloturistička destinacija, ujedno uz svu potrebnu popratnu infrastrukturu ima i uspješne bicikliste, redom višestruke državne prvake koji su predstavljeni tijekom svečane sjednice u kongresnoj dvorani Termi LifeClass Sveti Martin. To su Matija Trstenjak, Ida Trstenjak, Lovro Posel, Anja Rob, Marko Vinko, Mihael Krobot, Nikola Vinko i Majda Horvat. Velika većina njih u klubu je od njegovih samih početaka, od 2008. godine, a u osmogodišnjem razdoblju, uz mnogo osvojenih medalja i ostvarenih uspjeha, onaj najveći koji ističu svakako je sve veća prepoznatljivost Škole biciklizma kojom okupljaju osnovnoškolce i s njima rade na usvajanju svijesti o zdravom načinu života te sportskom duhu.
„Nakon što smo 2010. godine postali članovi nacionalnog biciklističkog saveza, aktivno se počeli natjecati na državnoj razini te organizirali brojne manifestacije poput Halicanum maratona, Panonskog maratona triju država i ostalih, samo godinu kasnije krenuo je Dječji ljetni kamp. Sedam je klinaca tada napravilo prve ozbiljnije kilometre na biciklu, pod vodstvom stručnog trenera. Uprava kluba od tada se posvetila radu s djecom, uz njihovo okupljanje radile su se brojne prezentacije i animacije po osnovnim školama“, objasnio je Željko Rob, predsjednik kluba. Projekt Škole biciklizma uz potporu Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije te Hrvatskog olimpijskog odbora bogatiji je za 13 novih brdskih bicikala i dodatne opreme čime se djeci olakšavaju prvi koraci u biciklizmu. „Prepoznali smo važnost rad s mladima, takav ćemo način djelovanja u suradnji s HOO-om uvijek pozdraviti i pomoći“, objasnio je Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportova.
Župan Posavec: „U Međimurju se sustavno radi na popularizaciji biciklizma“
„Od iznimnog je značaja motivirati najmlađe da se uključe u bilo koji oblik sporta, jer već time čini iznimno puno za svoju zajednicu, pružajući primjer drugima, brigom o sebi. Svakako smo i u narednom razdoblju otvoreni za svaki vid suradnje s Murom Avanturom i u okviru naših mogućnosti, vrednovat ćemo, poticati i motivirati vas da nastavite s ovakvim rezultatima“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec te naglasio kako se sustavno godinama radi na popularizaciji i stvaranju infrastrukture za biciklizam koji ima veliku vrijednost kao sportska disciplina kojom se bave milijuni ljudi, a ostvaruje 64 milijarde eura dobitka na nivou Europe. Pritom je pozdravio uz natjecatelje, ujedno i rekreativce koji   se svakodnevno priključuju klubu, ali i svakoj trci, željni vožnje, druženja i zajedničkog bicikliranja.
Za sve njih klub naime organizira biciklijade, klupske vožnje, izlete i druženja.„Uz klub koji u Martinu okuplja sve veći broj poklonika i sportaša, ali i ima sve konkretnije rezultate, olakšavaju nam put prema tome da ovdje stvorimo jednu biciklističku oazu, jer biciklizam više ne gledamo samo kroz natjecateljski aspekt, već i turistički“, naglasio je načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec. Kroz program svečane sjednice skupštine klub je pripremio presjek aktualnih zbivanja u klubu, predstavio buduće planove i natjecateljske ekipe te klupske dresove, bicikle i opremu. Ujedno su iskoristili priliku i zahvalnicama nagradile podupiratelje i sponzore kluba.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content