Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pred mnogobrojnom publikom održana 9. Dječja smotra međimurskih popevki

Datum objave: 9. svibnja 2016.

U sportskoj dvorani Termi LifeClass Sveti Martin po deveti je puta održana Dječja smotra međimurskih popevki. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u nastupima svojih mališana, u dobi od 5 do 16 godina, koji su dobili priliku predstaviti se na smotri koju je organizirala Hrvatska kulturno umjetnička Udruga „Sveti Martin“, uz pomoć Zajednice HKUU Međimurske županije, Odbora za međimursku popevku Međimurske županije, Općine Sveti Martin na Muri, Turističke zajednice općine Sveti Martin na Muri i Terma Sveti Martin, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Međimurske županije. „Sjećam se kada je dječja smotra prije 9 godina pokrenuta kao dobra ideja i hvalevrijedna inicijativa, a iz toga se razvila u prepoznatljivu i tradicionalnu manifestaciju naše županije čemu je dokaz veliki broj mladih koji sudjeluje na njoj“, rekla je na samom početku zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, koja je time ujedno i otvorila smotru.
Zahvalila se pritom svim voditeljima i učiteljima što pripremaju djecu za nastup te na taj način nastavljaju tradiciju dječje popevke i međimurske kulturne baštine, a svim prisutnima obratio se i predsjednik HKUU Sveti Martin Dražen Crnčec koji je govorio o proteklim smotrama, kao i pojedinostima ovogodišnje popevke. Sa sveukupno 16 popevki na smotri se predstavilo 13 KUD-ova, osnovnih škola i dječjih vrtića koji uvijek na poseban način upotpunjuju smotru te joj daju svoj veliki doprinos. Sve nastupe i sudionike budnim je oko pratila stručna komisija u sastavu Stjepan Hranjec, Miroslav Novak i Karolina Dragica Šimunković. Po završetku smotre posebno je pohvaljeno šest izvođača, među njima Dječji vrtić Sunčeko, KUD Sveti Jeronim iz Štrigove, OŠ dr. Vinka Žganca iz Vratišinca, Društvo Horvata kre Mure, KUU Žiškovec i KUU Zasadbreg, dok su pravo nastupa na centralnoj smotri Međimurske popevke izborili Dječji vrtić Sunčeko iz Selnice, KUU Žiškovec, Vivien Buda iz Društva Horvata kre Mure te Karla Šoštarić iz KUU Zasadbreg. Svi će oni nastupiti u subotu, 4. lipnja, u Nedelišću kada se održava 32. Smotra međimurske popevke.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content