Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom i otvaranjem stomatološke ordinacije krenula proslava 790. obljetnice Donjeg Vidovca

Datum objave: 5. svibnja 2016.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture obilježena je 790. obljetnica Općine Donji Vidovec. Mala općina na istoku Međimurja pod imenom Bistrec prvi se puta u dokumentima spominje daleke 1226. godine pa će upravo zbog toga cijela 2016. godina biti u znaku tog velikog i vrijednog jubileja, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
Slavlja neće nedostajati u mjestu poznatom po drevnoj povijesti, hrabrim ratnicima u vrijeme borbe protiv Turaka te u Domovinskom ratu, ali i po njegovanju tradicije – ispiranju zlata. Iako po godinama stara, način razmišljanja čelnika lokane vlasti i mještana izrazito je moderan i okrenut budućnosti. U prilog tome ide činjenica da je stanovništvo ovog mjesta na referendumu za ulazak Hrvatske u Europsku uniju dalo najveću potporu, 84,09%.
Kako im je prioritet stvaranje boljih radnih i životnih uvjeta svojih mještana, svečanosti je prethodilo otvaranje najsuvremenije  stomatološke ambulante dr. Vanje Radmanića, koji će u mjesnu povijest ući kao prvi stomatolog ove donjomeđimurske sredine.
Sjednici su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Zoranom Vidovićem, načelnici susjednih općina Kotoribe, Donje Dubrave, Svete Marije, Donjeg Kraljevca, Legrada, predstavnik grada Preloga  i čelnici općina iz Republike Mađarske te ravnatelji škola i javnih poduzeća. Osvrnuvši se na početke postojanja Donjeg Vidovca, načelnik Josip Grivec stavio je ipak u prvi plan nade za budućnost od kojih je jedna od najvažnijih vezana za izgradnju nove školske zgrade i prostor za dječji vrtić, ali i za aktivaciju poduzetničke zone kako bi se što više ljudi ovoga kraja zaposlilo i ostalo u svom kraju. „Ovim putem upućujem apel prema Vladi Republike Hrvatske da kao prioritet istakne izgradnju mosta prema Murakeresturu, čime bi se dvije obale spojile, kako suradnja među mještanima već postoji niz godina“, pritom je naglasio.
„Ovo je početak obilježavanja lijepe obljetnice, jer 790 godina jednog mjesta nije mala stvar i zato vam od srca čestitam. Kako će cijela godina biti u svečanom tonu  , vjerujem da će i Predsjednica kada izmjesti ured u našu županiju, zasigurno biti dio proslave“, naglasio je župan i dodao kako do tada izvršna vlast, ali i čelnici Općine imaju nekoliko zadataka koje moraju riješiti.
„Prvi je obnova Doma kulture gdje je Ministarstvo kulture odobrilo 250 tisuća kuna, a Županija pomogla s još 100 tisuća kuna, a okrećemo se i na izgradnju nove školske zgrade te vrtića, gdje trebamo naći model prihvatljiv svim dionicima u procesu“, završio je Posavec. Čestitke je uputio i načelnik Donjeg Kraljevca, Miljenko Horvat  dok su se u umjetničkom djelu programa predstavili učenici PŠ Donji Vidovec pod mentorstvom Damira Dolenca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content