Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan festival sportske rekreacije za starije i nemoćne: „Kretanje i rekreacija važni su u svakoj dobi“

Datum objave: 5. svibnja 2016.

Predstavnici šest od deset Domova za starije i nemoćne iz cijelog Međimurja, njih oko 40, odazvalo se 1. Međimurskom festivalu sportske rekreacije starijih osoba smještenih u Domovima. U četiri discipline, sportsko – rekreacijskim igrama, pokazali su kako im rekreacija nikako nije strana te da se znaju zabaviti i korisno ispuniti svoje slobodno vrijeme za druženje. Natjecanje su osmislili Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ uz domaćina Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec, inače ustanovu s najduljim stažem u zbrinjavanju starijih i nemoćnih osoba u Međimurskoj županiji. Natjecatelje su tom prigodom pozdravili Štefica Martinez, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Čakovec, Marijan Vugrinčić, tajnik Zajednice sportskih udruga Međimurske županije te Danica Glad, članica UO i članica organizacijskog odbora saveza, dok je sam Festival otvorila Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije riječima „Neka igre započnu“.
Mišljenja sam da ste vi osobe u najboljim godinama i sretna sam što uz mnoštvo sadržaja, niz kulturnih djelatnosti i tradiciju koju održavate, pokrećete i njegujete ovaj rekreativni dio. Međimurska županija uz europske projekte za aktivnost predškolaraca, brine i o vašem zdravlju, pa mi je drago što možemo biti pokrovitelji današnjeg okupljanja“, rekla je zamjenica. Natjecanju su se odazvali rekreativci iz šest domova, Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, Doma za starije i nemoćne osobe „Mesmar“ Prelog, Doma za starije i nemoćne osobe „Novinščak“ Čakovec, Doma za starije i nemoćne osobe Orehovica, Doma za starije i nemoćne osobe Slakovec te Doma za starije i nemoćne „Strahija“ Hodošan, dok je podršku svojim dolaskom dao i Dom za starije i nemoćne osobe „Sveta Ana“ Sivica.
Ponosni smo što smo pokrenuli ovu inicijativu kojom ističemo važnost kretanja i rekreacije u svakoj životnoj dobi, kao važnog faktora u očuvanju fizičkih sposobnosti i zdravlja“, rekla je Martinez i dodala kako starost ne znači nužno bolest i tešku pokretljivost. „Danas su ciljevi druženje i stjecanje novih prijateljstava, a svi znate kako ste već svojim dolaskom naši pobjednici“, dodala je Danica Glad ispred Saveza. Spomenimo kako je za prva tri mjesta u pojedinim disciplinama organizator osigurao medalje, a za svaki Dom zahvalnicu za sudjelovanje. U popratnom programu predstavio se Pjevački zbor Doma za starije i nemoćne Čakovec, uz naglasak organizatora kako će ovi susreti prerasti u tradiciju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content